20 februari 2002
 

BBS Jos Verstappen

Exclusieve Jos Verstappen velgen bij BBS

20 februari 2002 | Dit seizoen komt de exclusieve BBS Jos Verstappen editie op de Nederlandse markt. Er is geen sprake van een sponsorship, maar wel van een exclusieve samenwerking tussen de Formule 1 coureur en BBS, de grootste leverancier van wielen op het circuit.

BBS heeft zich een prominente plaats verworven in de racesport. Diverse wereldkampioenschappen zijn behaald in de Formule 1. Niet alleen Ferrari, kiest in 2002 voor dit gerenommeerde Duitse wielenmerk, maar ook Arrows, Renault, Sauber, en Toyota zullen op BBS wielen rijden. Met vijf van de tien teams is BBS de hoofdleverancier van de Formule 1. De racesport is voor BBS de manier om zijn producten te ontwikkelen en te testen en zo een uitgebreid en gevarieerd programma wielen voor de consument op de markt te brengen.

Dit jaar zal er een limited 'Jos Verstappen' edition gepresenteerd worden. Deze zal door Jos zelf gepromoot worden. Beide partijen zijn erg enthousiast over het ontstane samenwerkingsverband. Het Challenge wiel van BBS zal opnieuw uitgebracht worden met een exclusief ontworpen logo van Jos Verstappen. Het Chailenge wiel was vorig jaar een technologisch hoogtepunt van de BBS-lijn. Het wiel wordt namelijk aan het einde van het productieproces gepolijst met kleine kogeltjes. Door deze behandeling wordt de structuur van het materiaal nog steviger samengeperst - een belangrijk voordeel als het op sterkte, gewichtsoptimalisatie en veiligheid aankomt.

BBS Jos Verstappen

Het wiel zal in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar zijn en zal aileen in de grotere maten geleverd worden, wat het een extra sportief karakter geeft. Het wiel is dan ook beschikbaar in de sportieve maten 17", 18" en 19" inch en is geschikt voor Audi, Seat, Skoda, Volkswagen, Ford, Mercedes, Opel, Saab, BMW en Rover. Het productieproces van het Challenge wiel is hetzelfde als voor de Formule 1 wielen.

De BBS Jos Verstappen edition is verkrijgbaar bij de betere bandenspecialist en bij de dealers van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Deze speciale editie zal leverbaar zijn vanaf februari 2002 en is voor echte Jos Verstappen fans natuurlijk een uniek verzamelitem.

BBS Jos Verstappen
 
Websitewww.bbs.com
Deel via