26 januari 2002
 

Toyota Prius (1997 - 2003)

Overheid geeft subsidie aan kopers van Toyota Prius

26 januari 2002 | De milieuvriendelijke Toyota Prius ontvangt dit jaar wederom een NOVEM/DEMO subsidie van de overheid. Consumenten ontvangen een subsidiebedrag van 1.519,50 Euro inclusief BTW en bedrijven 1.212,39 Euro. De subsidie wordt verstrekt in het kader van het 'DEmonstratieprojecten MObiele bronnen (DEMO) 2001 programma' van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). De Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu (NOVEM) zorgt voor de uitkering van de subsidie.

In 1999 heeft de Toyota Prius eveneens een DEMOsubsidie ontvangen in het kader van het zelfde programma. Het toenmalige "marktintroductieproject" krijgt nu een vervolg in de vorm van een "toepassingsproject". De projecten worden mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van het Ministerie van VROM, door middel van het DEMO programma, dat wordt uitgevoerd door Novem.

Toyota Prius (1997 - 2003)

De Toyota Prius heeft een A-label, wat aangeeft dat de auto meer dan 20 procent zuiniger rijdt dan gemiddeld. De uitstoot is bovendien minder schadelijk voor het milieu door het Hybride Systeem. Dit zorgt ervoor dat wanneer de vraag naar vermogen laag is, de auto uitsluitend wordt aangedreven door de emissieloze elektromotor. Met zijn lage emissie voldoet de Prius al aan de emissie-eisen die vanaf 2005 van kracht worden. Het gecombineerde verbruik van de auto ligt op 5,1 liter per 100 km.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!