24 januari 2002
 

Spyker

Spyker tekent met Peter Kox voor de 24 uren van Le Mans

24 januari 2002 | De Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker geeft getekend met coureur Peter Kox, de regerend Europees productiewagen kampioen. Kox wordt de belangrijkste rijder voor het Spyker fabrieksteam.

Victor Muller, Spyker's CEO licht toe: "We zijn er trots op Peter Kox binnengehaald te hebben voor ons team. Peter zal samen met Hans Hugenholtz de 12 uren van Sebring rijden in Florida. Dat wordt de eerste race met de nieuwe Spyker C8 Double12R". Het uiteindelijke doel is deelname aan de 24 uren van Le Mans, maar daarvoor moet de auto eerder in andere races actief zijn geweest. De 12 uren van Sebring zijn daar een perfecte gelegenheid voor, mede omdat de organisatie dezelfde is.

Spyker

In oktober 2000, toen Spyker de C8 introduceerde tijdens de Birmingham Motor show, won de auto direct de 2000 Motor Show Award for Engineering excellence en toonde Spyker interesse voor de autosport. De Spyker C8 Double12R werd voor het eerst getoond tijdens de Internationale Automobil Ausstellung (IAA) in Frankfurt op 11 September 2001. De auto is voorzien van een door Spyker geproduceerde 4 liter motor. Deze levert 620 pk maar zal na aanpassing aan het Le Mans regelement goed zijn voor 503 pk.

Peter Kox: "Ik ben blij en trots deel uit te mogen maken van het Spyker fabrieksteam. Het is een grote uitdaging om mee te rijden in 's werelds zwaarste race met deze bijzondere Nederlandse constructeur. Ik zal veel moeten leren, maar ik ben ervan overtuigd dat we samen alle ingrediënten in huis hebben om er een succes van te maken".

Spyker
 
Websitewww.spykercars.com
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!