23 januari 2002
 

Opel Concept M

Opel Concept M debuteert in Geneve

23 januari 2002 | Concept M is de naam van de sportieve en milieuvriendelijke monocab ontwerpstudie van Opel die zijn wereldpremière zal beleven op de Internationale Autotentoonstelling die van 7 tot 17 maart a.s. in Genève gehouden wordt.

Concept M is de directe opvolger van conceptauto's als de "Frogster" en "Signum2". Met zijn hoogte van 1,62 meter belooft "monocab" genoeg ruimte en comfort voor vier passagiers.

Opel Concept M

De Concept M blinkt volgens Opel uit door een geavanceerd aandrijfconcept. Hij wordt voortbewogen door een 110kW/150 pk sterke 1,6 liter turbomotor op aardgas die is gekoppeld aan een Easytronic semi-automatische transmissie zoals voor het eerst geïntroduceerd op de nieuwe Opel Corsa. Wat het interieur betreft, heeft de Concept M de nodige overeenkomsten met de Zafira.

De verschijning van de 4,05 meter lange en 1,78 meter brede Concept M vertoont enkele stijlkenmerken van de Signum2. Enkele andere designelementen zijn afkomstig van de nieuwe Vectra GTS.

Opel Concept M

De passagiers bezetten vier individuele stoelen met een aluminium structuur. De ontwerpers hebben de stoelen niet alleen een sportief uiterlijk gegeven, maar ze ook comfortabel gemaakt, vooral wat betreft ruimte op schouderhoogte. Voorts biedt de Concept M veel opbergruimte. In aanvulling op de bagageruimte bieden de console in het dak -uitgevoerd met een geïntegreerd DVD-systeem - en de middenconsole extra opbergruimte.

Tenslotte beschikt de cockpit van de Concept M over een zogenaamde Personal Digital Assistant (PDA) waarmee de bestuurder onder andere de verwarming en airconditioning kan regelen en toegang heeft tot Internet. Er is ook een monitor waarop alle informatie is af te lezen die de bestuurder mogelijk nodig mocht hebben over de techniek van de Concept M.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!