23 januari 2002
Renault Kangoo (1997 - 2007)

Renault Kangoo (1997 - 2007)

De Renault Kangoo Electrique dient als basis van een uniek taxi-project op groene stroom

23 januari 2002 | De Renault Kangoo Electrique dient als basis voor een nieuw en uniek vervoersconcept dat op maandag 28 januari in Utrecht wordt geïntroduceerd. De minister van Verkeer en Waterstaat, mevrouw T. Netelenbos, zal de officiële handeling verrichten. Daarmee gaat GreenCab van start, het allereerste taxibedrijf met elektrisch aangedreven auto's op groene stroom. Renault Nederland levert voor dit unieke taxiconcept vijf volledig elektrisch aangedreven Renault Kangoo's.

GreenCab is het eerste bedrijf dat mobiliteit loskoppelt van de milieuproblematiek door het gebruik van de Renault Kangoo Electrique, waarbij tegelijkertijd wordt aangetoond dat deze ontkoppeling geen duurder alternatief hoeft te betekenen. De Kangoo Electrique is een auto die voor 100% door elektriciteit wordt aangedreven en in het geval van GreenCab ook nog eens met groene stroom. Door gebruik te maken van duurzaam opgewekte stroom (zon, wind en water) vinden er geen schadelijke emissies plaats.

Renault Kangoo (1997 - 2007)

De Kangoo Electrique is een auto die past binnen de aandacht die Renault heeft voor het milieu. De auto is in oktober 2001 op de markt gebracht als een speciale versie van de Kangoo, verkrijgbaar in een volledig elektrische versie en later in 2002 in een versie met een range-extender. De elektromotor van de Kangoo Electrique heeft een vermogen van 22 kW bij een bedrijfspannning van 132 V DC en levert een maximum koppel van 165 Nm en een maximum toerental van 7000 t/min. De elektromotor krijgt zijn energie van luchtgekoelde accu's die een maximale laadtijd hebben van 7 uur via een adapter op het normale lichtnet. Met een `fast charger' kan in 20 minuten tijd 80% van de capaciteit van de accu's weer worden geladen. De auto kan vanuit stilstand in 8,5 seconde accelereren naar een snelheid van 50 km/u en heeft een topsnelheid van 103 km/u. Hij is verkrijgbaar in een personenauto-uitvoering die, evenals de Kangoo met een verbrandingsmotor, beschikt over vijf zitplaatsen. De Kangoo Electrique is ook leverbaar in een bedrijfsauto-uitvoering met twee zitplaatsen. Beide modellen worden op de markt gebracht in een uitrustingsniveau. De actieradius ligt rond de 100 km bij gebruik in de stad.

In het midden van 2002 zal er een versie met een grotere actieradius aangeboden worden. Deze Kangoo Electrique zal dan over een actieradius van zo'n 220 km beschikken dankzij de beschikbaarheid van een range-extender, een twee cilinder viertakt motor van 505 cc met elektronische injectie die in staat is de accu's onder het rijden bij te laden.