9 januari 2002
 

Honda Model-X

Honda neemt de Model X in productie voor Amerikaanse markt

9 januari 2002 | De Honda Model X, die een jaar geleden debuteerde op de North American International Auto Show in Detroit, gaat in productie. Model X is een nieuwe kijk op het in de VS populaire light truck-segment en komt over ongeveer een jaar op de Amerikaanse markt.

Model X is gericht op een jonger publiek, dat er graag op uit trekt en sportief is. Daarom is Model X door jonge Honda R&D-technici ontworpen om moeiteloos surfplanken, mountainbikes of bijvoorbeeld snowboards in mee te nemen.

Honda Model-X

De nieuwste aanvulling op de Honda-reeks in de VS neemt de naar elkaar toe openende portieren over van de concept car. Ook het veelzijdig in te delen interieur, zodanig ontworpen dat het tegen een stootje kan, keert terug in de productieversie.

De Model X, waarvan de officiële naam in een later stadium bekend wordt gemaakt, komt terecht op een markt waar Honda zeer populair is. Het afgelopen jaar was een absoluut topjaar; het vijfde op rij zelfs. Ten opzichte van 2000 stegen de verkopen van Honda (inclusief Acura) met 4,2 procent tot 1.207.639. Acura, de merknaam voor het luxesegment van Honda in de VS, steeg zelfs met een stevige 19,5 procent tot 170.469.

Honda Model-X
 
Websitewww.honda.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!