9 januari 2002
 

Renault

Jean-Jacques His wordt vanaf 1 maart 2002 algemeen directeur vanRenault F1 Viry

9 januari 2002 | Jean-Jacques His wordt vanaf 1 maart 2002 de nieuwe algemeen directeur van Renault F1 Viry. Hij volgt Christian Contzen op. Laatstgenoemde maakt hiermee plaats voor een nieuw team -dat nog een leven voor zich heeft- om de ambitieuze uitdaging van Renault om de F1-wereldkampioenschappen weer te gaan winnen, tot een goed einde te brengen. Maar deze keer dan wel met een complete stal in de kleuren van de constructeur.

Patrick Faure, algemeen adjunct-directeur van Renault en president-directeur van Renault F1 heeft Christian Contzen gevraagd om aan zijn zijde te blijven als directeur om de taken op zich te nemen die eerdaags gedefinieerd zullen worden.

Renault

Patrick Faure herinnerde alle medewerkers van de Renault F1 fabriek in Viry Chatillon er dinsdag tijdens een vergadering aan dat: "Christian Contzen hoofdverantwoordelijke is voor de successen die Renault in de Formule 1 heeft geboekt. De 11 titels die we in de periode 1992-1997 hebben gewonnen bij de wereldkampioenschappen voor coureurs en constructeurs, hebben we grotendeels aan hem te danken. Sterker nog, hij is erin geslaagd het potentieel van het team te behouden in de technisch gezien rustige periode die voorafging aan de terugkeer van Renault in de F1."

Christian Contzen heeft onder meer de internationalisering van de autosport promotieformules van Renault en de verschillende activiteiten van Renault Sport (Spider, Clio V6 Trophy, fietsen, scooters, vliegtuigmotoren...) tot een succesvol einde gebracht.

Renault

Jean-Jacques His staat symbool voor de huidige Formule 1 en was tot nu toe technisch directeur van Renault Sport F1. Hij is een talentvol ingenieur en met name de bedenker van de V10 Renault motor die de Formule 1 Grands Prix heeft gedomineerd tussen 1992 en 1997.

Renault Renault
 
Websitewww.renault.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!