24 december 2001
 

SsangYong Musso

SsangYong Musso ondergaat facelift

24 december 2001 | SsangYong heeft in de 4WD-markt een sterke reputatie. De Musso en de Korando vallen in de smaak bij mensen die een luxe en opvallende 4x4 willen. Dat geldt ook voor de versies op grijs kenteken, die twee jaar geleden op de Bedrijfsauto RAI debuteerden. Beide modellen zijn nu in nieuwe kleuren te zien. Verder heeft de Musso een nieuwe grille gekregen.

De eerste wijziging in het nieuwe leveringsprogramma bestaat uit een aantal nieuwe lakkleuren. De nieuwe kleuren luisteren naar uitdagende namen Safari Green, Metro Blue, Black Metallic en Technical Silver. De Musso heeft bovendien een nieuw front gekregen zodat de auto weer helemaal bij de tijd is. De Korando en Musso op grijs kenteken hebben een verhoogd dak en achter de voorstoelen een laag tussenschot van dertig centimeter. Van de Musso zijn tevens twee varianten beschikbaar zonder verhoogd dak en met een volledige tussenwand (bij de B- of de C-stijl).

SsangYong Musso

Zoals voorheen zijn centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare ramen, elektrisch te verstellen spiegels en stuurbekrachtiging standaard. Wanneer het asfalt ophoudt of als veel aandrijfkracht nodig is op bijvoorbeeld een gladde ondergrond, krijgt het rijden een extra dimensie. Met een draai aan een knop op het dashboard, schakelt de bestuurder over van twee- naar vierwielaandrijving. De van origine van Mercedes-Benz afkomstige motoren leveren daarbij voldoende souplesse en kracht voor het zware werk. Er valt te kiezen uit viercilinder- en zescilinder benzinemotoren (respectievelijk 2,3 en 3,2 liter) en uit viercilinder- en vijfcilinder turbodiesels met intercooler (2,3 en 2,9 liter).

De Korando is leverbaar vanaf 18.471,- Euro en de Musso vanaf 20.151,- Euro. Deze prijzen zijn exclusief BTW en BPM en gelden voor de versies op grijs kenteken. De geelkentekenuitvoeringen zijn verkrijgbaar vanaf respectievelijk 27.680,- Euro en 31.480,- Euro. Deze prijzen zijn inclusief BTW en BPM. SsangYong heeft inmiddels een netwerk van zestien in 4WD-auto's gespecialiseerde regionale SsangYong-centra.