19 december 2001
Hyundai Atos

Hyundai Atos

De Hyundai Atos heeft een facelift ondergaan

19 december 2001 | Hyundai heeft de Atos Spirit en Atos Multi vernieuwd. Met een aantal opvallende detailwijzigingen hebben de voorkant, de achterzijde en het interieur een eigentijdse uitstraling gekregen. De sterke kwaliteiten van dit compacte duo - ruimte en een aantrekkelijke prijs - zijn ook bij deze versie volop aanwezig. De Spirit 1.0i X is er vanaf 7.555 Euro. De levering van de nieuwe generatie Atos start midden december.

Hyundai scoort met de Atos. In het overvolle A-segment, waar nieuwe modellen zich in hoog tempo aandienen, bezetten de Spirit en Multi samen een vijfde plaats in de verkoopstatistieken. Dat komt mede doordat de Atos standaard vier portieren en een grote achterklep heeft en aangedreven wordt door viercilindermotor met een inhoud van één liter. Bovendien bedient Hyundai met de beide uitvoeringen van de Atos een verschillend publiek. De Spirit heeft door zijn afgeronde achterzijde een sportieve en vrolijke uitstraling, terwijl de Atos Multi extra binnenruimte heeft door de recht aflopende achterzijde en het hogere dak, waardoor het accent meer op functionaliteit ligt.

De nieuwe generatie heeft een verjongingskuur ondergaan. De koplampen, bumper en grille aan de voorzijde zijn opnieuw vormgegeven. De verlichting is daarbij voorzien van helder glas, wat niet alleen fraai oogt, het resulteert ook in een langere en bredere lichtbundel. Kenmerkend is de massieve uitstraling van de voorzijde, dankzij de solide voorbumper. De nieuwe grille, die nu is voorzien van een groter Hyundai-logo, ziet er door zijn zwarte afwerking sportief uit. De grille van de Spirit heeft bovendien een aluminiumkleurige omlijsting. Aan de achterzijde zorgen nieuwe lampen voor een eigentijdse uitstraling. De meters in het dashboard van de nieuwe Atos hebben witte wijzerplaten en zijn ondergebracht in een strak vormgegeven behuizing. Ook nieuw zijn de ventilatieroosters, die een grotere capaciteit hebben en zich nauwkeuriger laten afstellen. De ventilator heeft vier in plaats van drie verschillende snelheden. Verder tekenden de ontwerpers een nieuw patroon voor de bekleding.

Hyundai Atos

Door aanpassingen aan het remsysteem is de remcapaciteit vergroot. Vóór zijn geventileerde remschijven (13 inch) standaard. De remblokken geven een akoestisch signaal als ze aan vervanging toe zijn. Optioneel is ABS in combinatie met elektronische remkrachtverdeling (EBD) over de voor- en achterwielen, al naar gelang de gewichtsverdeling.

De prijzen van de Atos beginnen bij 7.555 Euro. Alle versies zijn leverbaar met een elektronisch gestuurde viertrapsautomaat die 1.200 Euro kost.