10 december 2001
 

Daewoo Matiz

De Daewoo Matiz heeft de Japanse 2001 Good Design Award gewonnen

10 december 2001 | De Matiz van Daewoo heeft in Japan een eervolle onderscheiding ontvangen voor het design van de functionele kleine Koreaan. De prijs '2001 Good Design Award' werd uitgereikt door de Japanse Industrial Design Promotion Association.

Deze verkiezing wordt in Japan al veertig jaar georganiseerd en Daewoo mag nu voor haar Matiz de in Japan prestigieuze 'G-mark' gebruiken. Pieter Stokman, Public Relations Manager Daewoo Motor Benelux: "De Matiz is sinds eind 1999 op de Japanse markt en in het 'Mekka van de kleine auto's' verovert deze Daewoo zich al aardig een plaats. Wij verwachten dat door deze onderscheiding de verkoopaantallen verder zullen toenemen en dat het Brand Image verder versterkt zal worden."

Daewoo Matiz

Nogmaals Stokman: "De Matiz is begin vorig jaar vernieuwd en de acceptatie door het publiek is aanzienlijk. Met de Tacuma, waarvan de reeks binnenkort met een nieuwe motor wordt uitgebreid, is de Matiz voor Daewoo een heel belangrijk volume model en voor volgend jaar verwachten wij opnieuw een verkoopstijging." In Nederland is onlangs een speciale versie van de Matiz op de markt gebracht, de Matiz Starstyle, voorzien van aantrekkelijke accessoires.

Aan de verkiezing ging een uitgebreid onderzoek vooraf dat drie maanden in beslag nam. Daewoo is het eerste automobielmerk uit Korea, dat deze onderscheiding in de wacht heeft gesleept.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!