7 december 2001
 

Renault Clio (1998 - 2005)

De nieuwe Renault Clio is nu leverbaar met nieuwe motoren en uitrusting

7 december 2001 | Sinds de introductie in juni 2001 heeft de nieuwe Renault Clio een goede eerste indruk gemaakt. Het aanbod wordt nu echter vergroot met een nieuwe dieselmotor, een stabiliteitsprogramma, een nieuwe automaat en het topmodel: de Initiale.

Na de 65 pk versie komt de nieuwe Clio nu ook met de 80 pk versie van de 1.5 dCi motor. Deze versie is voorzien van een intercooler en andere ontwikkelingen die het vermogensniveau hebben aangepast, waardoor deze 80 pk versie van de 1.5 dCi motor voor meer rijcomfort, een lager brandstofverbruik (4,2 l/100 km) en een lagere CO2-uitstoot (113 g/km) zorgt.

Daarbuiten wordt de Clio voorzien van het elektronische stabiliteitsprogramma ESP. ESP helpt de bestuurder, zonder zijn of haar plaats in te nemen, om de auto onder controle te houden in geval van een plotseling verlies van grip tijdens een noodmanoeuvre. Zodra een verschil wordt bespeurd, bijvoorbeeld in geval van onderstuur, overstuur of plotseling uitwijken van de auto zorgt ESP voor een averechts effect door invloed uit te oefenen op het remgedrag van een of meerdere wielen en soms door in te grijpen in het motorvermogen, zodat de auto weer in de goede rijrichting komt.

Renault Clio (1998 - 2005)

Voor meer rijcomfort komt er binnenkort een gloednieuwe snelheidsregelaar/-begrenzer en wordt het aanbod automatische versnellingsbakken uitgebreid. De nieuwe Clio is vanaf begin volgend jaar ook verkrijgbaar met de gerobotiseerde versnellingsbak Quickshift 5 in combinatie met een 1.2 16v motor. Bovendien wordt de 1.6 16v motor gecombineerd met de pro-actieve versnellingsbak (ter aanvulling van de 1.4 16v, die al verkrijgbaar is met automaat).

Renault introduceert ook de meest luxueuze versie van haar compacte hatchback: de Initiale. De nieuwe Clio Initiale is een bijzondere auto waarin een luxueuze en comfortabele sfeer heerst door de keuze voor lichte kleurstellingen, mooie materialen (hout, leder, alcantara) en een uitrusting van hoog niveau. De nieuwe Clio Initiale wordt aangeboden in een licht interieur met een Muscade kleurstelling, waar leder en alcantara uitstekend passen bij het esdoorn houtwerk. De nieuwe Clio Initiale is nu al verkrijgbaar in een 3- of een 5-deursuitvoering in de versie met 1.6 16V motor met handgeschakelde versnellingsbak en de versie met 1.6 16V motor met pro-actieve automaat, terwijl de 1.5 dCi 80 pk versie vanaf begin 2002 geleverd zal kunnen worden.