6 december 2001
 

Subaru

Subaru komt als beste uit de bus bij het Autoweek tevredenheidsonderzoek van 2001

6 december 2001 | Subaru-rijders zijn de meest tevreden rijders van Nederland, zo blijkt uit een grootscheeps tevredenheidsonderzoek dat het Nederlandse autotijdschrift AutoWeek onlangs organiseerde. Subaru kwam daarin overtuigend als algemeen winnaar uit de bus.

De AutoWeek Tevredenheidstrofee 2001 komt voort uit een enquete onder 10.000 automobilisten. AutoWeek publiceerde hiertoe een vragenlijst op de website, die drie weken lang door bezoekers van de site kon worden ingevuld. De bezoekers van de site kregen een veelheid aan vragen te beantwoorden, zoals 'Zou u uw huidige auto aanbevelen aan vrienden, familie of collega's' en 'Hoe groot is de kans dat u, wanneer u nu opnieuw een auto zou kopen/leasen, u weer voor hetzelfde merk zou kiezen?' De vragenlijst werd samengesteld met behulp van onderzoeksbureau NFO Trendbox. Dit bedrijf behoort tot de tien grootste marktonderzoeksbureaus van Nederland en maakt deel uit van NFO Worldgroup, wereldwijd een zeer grote speler op het gebied van marktonderzoek. De automobilisten die reageerden kunnen als representatief worden beschouwd voor 70 procent van de Nederlandse automobilisten die gebruik maken van Internet.

Naast de eerdergenoemde, algemene vragen werd de genqueteerden ook voorgelegd welke eigenschappen en kwaliteiten van hun auto als 'tevredenstellend' en welke als 'niet tevredenstellend' worden ervaren. Ook werd gevraagd naar de mate van tevredenheid over de werkplaats en de afdeling verkoop van het dealerbedrijf. Op beide onderdelen scoorde Subaru zeer goed.

Subaru

Top 10 score AutoWeek Tevredenheidstrofee 2001

  1. Subaru, 101 punten
  2. Skoda, 99 punten
  3. BMW, 97 punten
  4. Saab, 95 punten
  5. Toyota, 90 punten
  6. Mercedes, 89 punten
  7. AlfaRomeo, 88 punten
  8. Honda, 87 punten
  9. Lancia, 85 punten
  10. Audi, 85 punten

Een soortgelijk onderzoek loopt permanent op Internet bij de Autozine autoenquete

Subaru
 
Websitewww.subaru.nl
Deel via