25 november 2001
 

Honda Jazz (2001 - 2008)

Honda maakt prijzen van Jazz bekend

25 november 2001 | De eerste aankondiging van de komst van de Honda Jazz heeft veel reacties losgemaakt bij het publiek. Derhalve willen de Honda dealers zich in december optimaal voorbereiden op de komst van dit nieuwe model, dat vanaf ongeveer half januari in de showrooms zal zijn te bewonderen. Een folder met informatie is beschikbaar bij de dealers en Honda heeft de prijzen vastgesteld die per 1 januari 2002 gaan gelden.

De Jazz wordt leverbaar met 1.4 i-DSI motor (Dual Sequential Ignition) met een vermogen van 61 kW/83 pk bij 5.700 tpm die garant staat voor een gemiddeld brandstofverbruik van 1:17,5 volgens ECE norm. Later in december zal het RDW bevestigen in welke categorie de Jazz valt in het kader van de Nederlandse stimuleringsregeling zuinige auto's, maar naar verwachting wordt dit de B-categorie waarbij de koper een subsidie tegemoet kan zien van 500 Euro. Zeker is dat de Jazz goed is voor een subsidie van nog eens 275 Euro in de categorie 'schoon'.

Honda Jazz (2001 - 2008)

De Jazz is vanaf januari leverbaar met handgeschakelde 5-versnellingsbak. Een aantal maanden later wordt ook een CVT leverbaar. Er zijn drie uitrustingsniveaus: S, LS en ES maar standaard zijn altijd ABS met EBD en vier airbags. Verder beschikt de koper van een Jazz altijd over de ruime en slimme indeling van het interieur. De hoofdrol is daarbij weggelegd voor het nieuwe platform dat Honda wereldwijd op haar compactere auto's gaat toepassen. Belangrijk kenmerk daarvan is de centraal geplaatste brandstoftank onder het voorste gedeelte van de cabinevloer. Samen met de H-vormige torsie-achteras maakt de nieuwe tankopstelling een aanzienlijke verlaging van het achterste gedeelte van de vloer mogelijk. De tank zelf is beter beschermd dan ooit en wordt rondom omgeven door de langs- en dwarsbalken van de vloer.

De prijs van de Honda Jazz 1.4 S is 14.930 Euro. De LS uitvoering gaat 17.010 Euro kosten. Naast elektrisch bediend zijn de buitenspiegels ook verwarmbaar en zijn er elektrisch bediende zijruiten voor, afstandbediende centrale deurvergrendeling, handbediende airco en radio/CD speler aanwezig. De topversie, de ES, kost 18.365 Euro en heeft ook elektrisch bediende zijruiten achter, automatische airco en 15" lichtmetalen velgen. Voor de CVT die later in het jaar leverbaar wordt betaalt de koper 1.595 Euro extra.