20 november 2001
Seat Ibiza (2002 - 2008)

Seat Ibiza (2002 - 2008)

Vanaf het voorjaar van 2002 is de compleet vernieuwde Seat Ibiza leverbaar

20 november 2001 | Seat introduceert een compleet nieuwe Ibiza. Een auto die zich volgens Seat onderscheidt door zijn dynamische styling en technologische innovaties op het gebied van ontwerp, constructie, uitrusting en motoren. Een van de hoogtepunten van de nieuwe Ibiza is de introductie van een eveneens nieuwe, 96 kW (130 pk) sterke 1.9 TDi-motor, de krachtigste diesel in deze klasse. Deze is standaard gecombineerd met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Bij de nieuwe Ibiza gaat het niet om een auto die alleen cosmetisch aangepast of mechanisch opgewaardeerd is. De vijfde generatie van de Seat Ibiza is compleet nieuw. De nieuwe Seat Ibiza voor de 21e eeuw combineert herkenbare familie-elementen - zoals voor het eerst geïntroduceerd op de Arosa - met stylingideen van de Salsa 'concept car', De krachtige, gespierde vorm geeft de nieuwe Ibiza een sportiever imago. Dit gaat tevens gepaard met een duidelijke kwaliteitsverbetering van het totale productieproces. Het ontwerp en de constructie van de complete structuur, de keuze van de gebruikte materialen, de ontwikkeling van de mechanische elementen en de toepassing van nieuwe technieken wordt gereflecteerd door de kwaliteit en de dynamiek van de Ibiza.

Seat Ibiza (2002 - 2008)

Innovaties zijn onder meer het toepassen van laserlassen, met behulp van waterdruk gevormde onderdelen, elektro-hydraulische stuurbekrachtiging, dieselmotoren met pompverstuivers, turbocompressoren met variabele turbinegeometrie, een satellietnavigatiesysteem, automatische airconditioning, een elektronisch stabiliteitsprogramma, en - een absolute primeur in de historie van Seat- een driecilinder benzinemotor.

Het nieuwe Seat Ibiza programma kent drie uitvoeringen (Stella, Sport en Signo); drie- en vijfdeurs carrosserie-uitvoeringen; drie benzinemotoren (64, 75 en 100 pk) en drie diesels (64,100 en 130 pk); drie transmissies (een handgeschakelde vijf- en zesversnellingsbak, en een viertraps automaat); twaalf lakkleuren, waaronder acht compleet nieuwe tinten. De nieuwe Ibiza wordt in het voorjaar van 2002 in Nederland verwacht. Prijzen en definitieve inhoud van de diverse uitrustingsniveaus zijn op dit moment nog niet bekend.