7 november 2001
 

Rover

De Longbridge fabriek produceert de 100.000ste KV6 motor

7 november 2001 | Vorige week heeft Powertrain Ltd, onderdeel van het MG Rover concern, in haar fabriek in Longbridge, Birmingham, de 100.000ste KV6 motor geproduceerd. De vraag naar deze krachtbron blijft groeien en dit jaar worden er in totaal 35.000 exemplaren geproduceerd.

De KV6, een zescilinder quad cam krachtbron met 24 kleppen en geheel vervaardigd uit aluminium, wordt geleverd met een cilinderinhoud van 2.0 en 2.5 liter en is gebaseerd op de bewezen en onderscheiden K-Series viercilinder motor. Tot de grootste afnemers behoren onder andere Rover, waar de KV6 de 75 en 45 aandrijft, MG, met de nieuwe ZS en ZT, en Land Rover, dat de krachtbron aanbiedt in de Freelander 4x4. De ingenieurs van Powertrain Ltd hebben het afgelopen jaar verbeterde prestaties uit de KV6 motorenrange weten te genereren, met een maximaal vermogen van 190 pk en een koppel van 245 Newtonmeter.

Rover

De modulaire, lichtgewicht constructie van de K-Series motor beschikt bovendien over uitgebalanceerde eigenschappen voor de motorsport, waardoor de KV6 de keuze voor de MG ZS EX259 Toerwagen is gebleken. De motor werd voor het Britse Toerwagen Kampioenschap (BTCC) ontwikkeld door de racespecialisten van Advanced Engine Research (AER) en vorige maand wist de MG ZS in zijn pas derde optreden al de zege op Brands Hatch in de wacht te slepen.

De recente succesvolle introductie van de KV6 motor in het nieuwe MG modellenaanbod en de Rover 75 Tourer, plus de verhoogde verkopen aan derden, hebben er in geresulteerd dat de productie van de KV6 krachtbron is verhoogd van 900 naar 1.400 stuks per week. De volgende mijlpaal voor de K-Series motoren en Powertrain Ltd valt volgend jaar te verwachten, wanneer de totale productie van K-Series motoren de 2,5 miljoen exemplaren zal overstijgen.

Rover
 
Websitewww.rover.nl
Deel via