19 april 2017
 

Volvo

Volvo kondigt elektrische auto aan

19 april 2017 | Volvo Cars gaat zijn eerste volledig elektrisch aangedreven auto in China produceren. Dat heeft de Zweedse autofabrikant vandaag op de Shanghai Auto Show aangekondigd. Volvo baseert het geheel nieuwe model op het CMA-platform (Compact Modular Architecture). De volledig elektrische Volvo verschijnt in 2019 op de markt en wordt vanuit China wereldwijd geëxporteerd.

Volvo's besluit om zijn eerste volledig elektrische auto in China te produceren, illustreert de centrale rol die China speelt in Volvo's plannen op het gebied van elektrische mobiliteit. Ook onderstreept het besluit dat China een steeds belangrijker land wordt voor autoproductie.

China is wereldwijd de grootste afzetmarkt voor auto's met elektrische aandrijving. Het land heeft ambitieuze doelen gesteld en stimuleert de verkoop van volledig elektrische auto's en hybrideauto's om het probleem van luchtvervuiling in de zeer drukke steden te verlichten.

Volvo

Volvo stelt zich ten doel om tegen 2025 een miljoen auto's met elektrische aandrijving te verkopen - volledig elektrische auto's én hybrides. Volvo werkt ook aan een volledig elektrische auto op basis van het SPA-platform (Scalable Product Architecture). Verder is Volvo van plan om van elk model een plug-in hybride op de markt te brengen.

Volvo heeft drie productiefaciliteiten in China. De eerste is in Daqing, waar Volvo de 90-serie produceert. In Chengdu bouwt het de 60-reeks en in Luqiao de nog te introduceren nieuwe 40-serie.

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!