15 maart 2017
 

Smart

Nieuwe Smart electric drive vanaf nu te koop

15 maart 2017 | De nieuwe Smart electric drive-modellen zijn per direct te bestellen. In Nederland is de Smart ForTwo electric drive (energieverbruik gecombineerd: 12,9 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km) leverbaar vanaf 23.466 euro, de ForFour electric drive (energieverbruik gecombineerd: 13,1 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km) voor 23.843 euro (consumentenadviesprijzen inclusief afleverkosten). Bij zakelijke inzet komen beide modellen in aanmerking voor 4% bijtelling. De marktintroductie vindt laat in de zomer van 2017 plaats.

De wendbaarheid van de Smart wordt gecombineerd met lokaal emissievrij rijden en dat is een slimme combinatie voor stedelijke mobiliteit. Een elektromotor met een vermogen van 60 kW/81 pk is achterin de Smart electric drive geplaatst en brengt zijn vermogen via een constante overbrenging over naar de wielen. Het koppel van 160 Nm is onmiddellijk beschikbaar bij het wegrijden. De electric drive heeft een actieradius van maximaal circa 160 km, bedoeld voor lokaal emissievrij rijden in stedelijke gebieden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 130 km/h om de actieradius te maximaliseren.

Dankzij opvallende exterieur- en interieurdetails in electric green is het speciale model Smart electric drive edition greenflash een bijzondere highlight bij het marktdebuut. Deze Smart electric drive zal verkrijgbaar zijn als ForTwo, met een consumentenadviesprijs inclusief afleverkosten van € 29.236.

Smart

De Smart electric drive-modellen hebben een uitgebreidere standaarduitrusting dan hun zustermodellen met conventionele aandrijflijn, met onder meer het Cool & Audio pakket, dat het Smart Audio-System met aux-/usb-/Bluetooth-interface en airconditioning met automatische temperatuurreling omvat. Ook standaard: een dashboardinstrument met weergave van accustatus en stroomverbruik).

De volgende pakketten zijn uitsluitend leverbaar voor de Smart electric drive-modellen en ze zorgen voor een opvallend design en meer gebruiksgemak:

  • electric drive Design pakket: de in de exclusieve kleur electric green uitgevoerde tridion veiligheidskooi kan worden gecombineerd met de zwarte of witte bodypanels en grille. De buitenspiegels zijn eveneens uitgevoerd in electric green. 16 inch velgen in zwart of wit alsmede het opschrift 'electric drive' en de bijbehorende logo's maken deze modellen ook direct herkenbaar. Het electric drive Design pakket kost € 356 in combinatie met het Urban Style pakket of Sleek Style pakket en in combinatie met de uitrustingslijnen pure, passion en prime respectievelijk € 1.220/813/732 .
  • Winter pakket: naast een verwarmd stuurwiel en stoelverwarming (bij de ForFour ook achterin) zorgt de uitgebreide isolatie van portieren en interieur voor plezierige warmte, zelfs bij zeer lage buitentemperaturen. Deze features kunnen worden ingeschakeld met de Smartphone als onderdeel van de preconditionering. Het Winter pakket is verkrijgbaar voor respectievelijk € 356 (ForTwo) en € 589 (ForFour). In combinatie met de uitrustingslijn prime bedraagt de meerprijs € 143 (ForTwo) of € 359 (ForFour).

Vanaf deze winter wordt een extra krachtige 22 kW-boordlader met quick charge functie beschikbaar. Hiermee kan de Smart electric drive sneller worden opgeladen: in minder dan 45 minuten (20-100%).

Smart

Vanwege de stille aandrijflijn is voor de nieuwe Smart electric drive een akoestische omgevingsbescherming (€ 122) leverbaar, die snelheidsafhankelijk een Mercedes-Benz-specifiek geluid produceert om andere weggebruikers te waarschuwen.

Verder kan praktisch elke wens worden vervuld wat betreft kleuren en opties, want het Smart BRABUS tailor made individualiseringsprogramma is ook beschikbaar voor de Smart ForTwo electric drive. Elektrisch rijden biedt bij Smart zodoende maximale ruimte voor individualisering.

Smart Smart
 
Websitewww.smart.nl
Deel via