28 november 2016
 

BMW

BMW start Digital Charging Service

28 november 2016 | BMW introduceert Digital Charging Service (DCS). Dit is een dienst voor gemakkelijk en kosteneffectief thuisladen met zoveel mogelijk gebruik van groene stroom waarbij de elektrische auto's onderdeel uitmaken van de energiemarkt. BMW is het eerste automerk dat zijn klanten een systeem biedt waarmee zij opladen op slimme wijze kunnen afstemmen op hun dagelijks routine én laadkosten kunnen verlagen.

De BMW Digital Charging Service optimaliseert laadtechnologie voor BMW i en BMW iPerformance modellen en zal in een later stadium ook beschikbaar komen voor modellen van andere merken. Een pilot met de nieuwe service start in het voorjaar van 2017 in Duitsland en Nederland, andere landen volgen later. Een belangrijk verschil hierbij is dat de service die in Nederland wordt aangeboden vanaf de start in het voorjaar uitgebreider is dan in Duitsland. Hier houdt DCS ook rekening met flexibele tarieven van groene energie bij een groot aanbod, bijvoorbeeld bij extreme zonneschijn of langdurige harde wind.

BMW

Na het activeren zal Digital Charging Service het oplaadproces volledig zelfstandig oppakken en autonoom uitvoeren. Er zijn twee opties: tarief- of zonne-energie geoptimaliseerd laden. In het geval van tarief geoptimaliseerd laden zal BMW Digital Charging Service de uren met lage elektriciteitstarieven benutten. In Nederland werkt BMW i samen met Eneco en Jedlix om klanten een reductie op de stroomtarieven te kunnen bieden.

In het geval van zonne-energie geoptimaliseerd laden is Digital Charging Service gekoppeld aan zonnepanelen. DCS voorspelt de zonnekracht op basis van het weerbericht en de input van de zonnepanelen en maakt aan de hand hiervan een oplaadschema. Met de opgewekte zonne-energie, die op het moment van productie in huis niet wordt gebruikt, kan de batterij van de auto op een later moment kosteneffectief worden geladen. Ook dat gebeurt geheel automatisch.

BMW
 
Websitewww.bmw.nl
Deel via