27 oktober 2016
Lexus CT

Lexus CT

Lexus betrouwbaarste automerk in Amerika

27 oktober 2016 | Lexus is het betrouwbaarste automerk in Amerika. Dat concludeert het onafhankelijke Consumer Reports, een autoriteit in de USA die vergelijkbaar is met de Nederlandse Consumentenbond. Ook vorig jaar was Lexus het betrouwbaarst.

Lexus staat met een betrouwbaarheidsscore van 86 van maximaal 100 bovenaan de 'Annual Car Reliability Survey' van Consumer Reports. Een score van 41-60 punten beschouwt de consumentenorganisatie al als betrouwbaar wat betekent dat Lexus uitzonderlijk betrouwbaar is.

Lexus CT

De Lexus CT 200h levert een opvallende prestatie. De Lexus in het compacte premium segment behoort tot de 10 betrouwbaarste auto's van de meer dan 300 automodellen van 29 merken die aan het onderzoek meededen. Wat verder opvalt is dat alle Lexus modellen consequent betrouwbaar zijn waar andere merken hoog in de lijst nog wel eens een model introduceren dat minder goed scoort.

Consumer Reports vraagt ieder jaar aan zijn abonnees hoe betrouwbaar hun auto's zijn. De feedback van de auto-eigenaren resulteert in de 'Annual Car Reliability Survey'. Dit jaar betrof het informatie over ruim een half miljoen auto's met modeljaar 2000-2017.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!