15 september 2016
 

Lexus

Lexus toont Kinetic Seat Concept in Parijs

15 september 2016 | Lexus heeft met het Kinetic Seat Concept een bijzondere autostoel ontwikkeld. Het concept maakt gebruik van een weefwerk met spinnenwebpatroon. Dit bevordert niet alleen de bewegingsvrijheid van de passagier, maar biedt ook optimale steun aan ruggengraat en hoofd. De stoelen zijn opmerkelijk dun, waardoor er extra interieurruimte ontstaat.

De ruggengraat vormt een essentieel onderdeel van het menselijk lichaam. Het stabiliseert niet alleen het hoofd tijdens wandelen en rennen, maar maakt ook het draaien van de bekken en de borstkas in twee richtingen mogelijk. Om deze bewegingsvrijheid te vertalen naar autostoelen, heeft Lexus revolutionaire stoelen ontwikkeld die met de inzittenden meebewegen.

De bedekking van het stoelframe is afgewerkt met een weefwerk, waarbij de draden zich als een spinnenweb uitbreiden van het centrum van de stoel naar de achterzijde. Het weefwerk is flexibel, past zich aan het lichaam van de inzittende aan, reduceert de druk op het lichaam en creëert zo een comfortabele zit voor lange afstanden.

Lexus

Het centrum van de rugleuning bevindt zich op schouderbladhoogte, biedt volop bewegingsvrijheid en aanzienlijk veel steun. De stoelen stabiliseren ook de bewegingsvrijheid van het hoofd, waardoor het gezichtsveld stabiel blijft. Dit vermindert de belasting van de inzittenden en verbetert het comfort en rijplezier. Het design van de stoelen is bijzonder dun, waardoor extra interieurruimte ontstaat en het totale gewicht van de auto daalt.

De draden van het spinnenwebpatroon van de rugleuning zijn gemaakt van milieuvriendelijk, synthetisch spinnenzijde (QMONOSTM materiaal ontwikkelt door Spiber Inc.) in plaats van op olie gebaseerde materialen. Het hoofdcomponent van dit materiaal is proteïne, dat gemaakt wordt door middel van microbiële fermentatie. Daarna wordt het gesponnen en verwerkt in een nieuw materiaal dat superieure elasticiteit en taaiheid heeft.

Lexus
 
Websitewww.lexus.nl
Deel via