12 september 2016
Renault Zoe

Renault Zoe

Renault overhandigt 100.000ste elektrische auto

12 september 2016 | Renault heeft zijn 100.000ste elektrische auto afgeleverd. Het betreft een Renault ZOE die is overhandigd aan een klant in Noorwegen. Deze mijlpaal is bereikt in slechts vijf jaar na de lancering van de eerste elektrische Renault.

In de eerste helft van 2016 verkocht Renault meer dan 15.000 elektrische voertuigen, ofwel een stijging van 32% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Renault ZOE, de bestverkochte elektrische auto in Europa, domineert het segment van elektrische personenauto's met ruim 23% marktaandeel.

Renault Zoe

De populaire Renault Kangoo Z.E. is voor het derde jaar op rij de bestverkochte elektrische bedrijfswagen. Van de Renault Twizy zijn wereldwijd 17.000 exemplaren verkocht. De elektrische tweezitter blijkt zeer populair voor nieuwe vormen van mobiliteit, met name voor autodeelprogramma's in Europa en Noord-Amerika.

Dit succes onderstreept Renaults rol als Europese marktleider in het EV-segment. Inmiddels draagt één op de vier elektrische auto's in Europa het Renault-logo. In Frankrijk neemt Renault de helft van alle EV-registraties voor zijn rekening. Behalve thuisland Frankrijk behoren ook Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland tot de belangrijkste markten.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!