25 augustus 2016
Opel Zafira

Opel Zafira

Opel start productie vernieuwde Zafira

25 augustus 2016 | De eerste Opel Zafira van het nieuwe modeljaar is onlangs van de band gerold in de fabriek in Rüsselsheim. Daarbij waren Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel, en Phil Kienle, Vice President Productie aanwezig. De eerste vernieuwde Zafira is uitgevoerd in de kleur Absolute Red en voorzien van het optionele OPC Line-pakket. De uitrusting omvat verder onder meer AFL LED-verlichting (Adaptive Forward Lighting), en radar gestuurde Adaptive Cruise Control.

De kwaliteiten van vorige Zafira-generaties zijn in de nieuwe Opel Zafira behouden, zoals de AGR-gecertificeerde ergonomische voorstoelen (AGR is een onafhankelijke Duitse vereniging van rugspecialisten "Aktion Gesunder Rücken e. V.", die normen opstelt voor ergonomisch design), de FlexFix-fietsendrager en het adaptieve FlexRide-onderstel.

Opel Zafira

De nieuwe Zafira is een moderne verschijning, met onder meer een nieuw ontworpen dashboard en veel aandacht voor connectiviteit. De nieuwste generatie van het IntelliLink-infotainmentsysteem is geschikt voor Apple CarPlay. De nieuwe persoonlijke connectiviteits- en service-assistent Opel OnStar maakt van de nieuwe Zafira een krachtige mobiele 4G/LTE wifi-hotspot voor alle inzittenden. In totaal kunnen tot zeven mobiele apparaten tegelijk online; één voor iedere inzittende.

De nieuwe Zafira is Opels nieuwste model in het marktoffensief waarmee tot 2020 maar liefst 29 nieuwe modellen verschijnen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!