17 augustus 2016
 

Audi

Audi communiceert met verkeerslichten

17 augustus 2016 | Met het verkeerslicht-informatiesysteem introduceert Audi Amerika in samenwerking met Traffic Technology Services (TTS) de eerste V2I-technologie. Deze herfst wordt het systeem in de VS leverbaar op diverse Audi Q7-, A4- en A4 allroad-uitvoeringen.

Verkeerslichtinformatie stelt de auto in staat in bepaalde steden in de VS te communiceren met de infrastructuur. De auto krijgt daarbij informatie over het verkeerslichtsignaal via het verkeersmanagementsysteem dat verkeerslichten aanstuurt. De informatie tussen auto en infrastructuur verloopt via een LTE dataverbinding in de auto en servers van Traffic Technology Services.

Audi

Wachtend voor een verbonden verkeerslicht geeft het bestuurderinformatiesysteem in het instrumentarium, en indien aanwezig het head-up display, de resterende tijd aan totdat het verkeerslicht op groen springt. "Deze voorziening markeert Audi's eerste stap in vehicle-to-infrastructure integratie", licht Pom Malhotra, General Manager Connected Vehicles van Audi of America, toe. "In de toekomst zou deze technologie ook geïntegreerd kunnen worden met het navigatiesysteem en de start-stopfunctie, en zou het zelfs nuttig kunnen zijn om de verkeersdoorstroming in steden te verbeteren. Dit leidt weer tot een betere efficiency en kortere woon-werk reistijden."

Dit najaar introduceert Audi in Amerika het verkeerslicht-informatiesysteem als onderdeel van de Audi Connect diensten in diverse steden door het hele land. De service wordt beschikbaar in de nieuwe Audi Q7, A4 en A4 allroad.

Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!