15 augustus 2016
 

Infiniti

Infiniti presenteert VC-T motor

15 augustus 2016 | Infiniti presenteert binnenkort de VC-T (Variable Compression-turbo) motor. Het is de eerste productieklare variabele compressieverhouding motor en een van de meest geavanceerde verbrandingsmotoren die ooit door de fabrikant is gemaakt. De presentatie zal zijn tijdens de 2016 Paris Motor Show (Mondial de l'Automobile).

Infiniti's nieuwe viercilinder VC-T turbo benzinemotor is al meer dan 20 jaar in ontwikkeling en is volgens de fabrikant een belangrijke doorbraak op het gebied van verbrandingsmotoren. Roland Krueger, president van Infiniti Motor Company zei: "VC-T-technologie is een grote verandering voor Infiniti. Het is een revolutionaire volgende stap in het optimaliseren van de efficiëntie van de verbrandingsmotor. Deze technologische doorbraak biedt de kracht van een krachtige 2,0-liter turbo benzinemotor met tegelijkertijd een hoog rendement."

Infiniti

VC-T-technologie betekent dat motoren niet langer beperkt zijn door een vaste compressieverhouding. De vindingrijkheid van VC-T motortechnologie ligt in zijn vermogen om zichzelf te transformeren en het naadloos verhogen of verlagen van de hoogte van de zuigers. Als gevolg daarvan kan de slag van de motor veranderen en varieert de compressieverhouding ergens tussen de 8: 1 (hoge prestaties) en 14: 1 (hoger rendement). De motor past zich automatisch aan naar de optimale verhouding, afhankelijk van de eisen van de rijsituatie.

VC-T-technologie claimt meerdere voordelen voor de klant, waaronder een aanzienlijk lager brandstofverbruik, lagere uitstoot en sterk verminderde geluids- en trillingsniveaus; De motor is ook lichter en compacter dan vergelijkbare conventionele motoren.

Infiniti
 
Websitewww.infiniti-cars.nl
Deel via