29 juni 2016
 

Subaru

FHI heet nu Subaru

29 juni 2016 | Fuji Heavy Industries (FHI) gaat vanaf 1 april 2017 officieel verder als SUBARU CORPORATION. De aandeelhouders van het Japanse bedrijf hebben de naamswijziging goedgekeurd tijdens de 85e aandeelhoudersvergadering.

De geschiedenis van FHI gaat terug tot het jaar 1917, toen Aircraft Research Laboratory (later: Nakajima Aircraft Co. Ltd.) werd opgericht. Na diverse reorganisaties ging het bedrijf in 1953 verder als Fuji Heavy Industries. In de jaren erna breidde FHI haar bedrijfsactiviteiten uit van luchtvaart en industriële producten naar auto's van het merk Subaru. Dat begon met de Subaru 360 Minicar in 1958.

Subaru

Met de naamswijziging die op de honderdste verjaardag van het als Nakajima Aircraft gestarte bedrijf van kracht wordt, onderstreept het bedrijf het doel om het merk Subaru verder te laten groeien en nog meer bekendheid te geven als wereldmerk in de auto- en luchtvaartindustrie.

Subaru is de Japanse naam voor de Plejaden, een sterrencluster in het sterrenbeeld Stier. Als eerste Japanse merk gebruikte Subaru een Japanse naam voor hun auto's. De naam symboliseert de zes bedrijven die samen Fuji Heavy Industries vormden en nu nog zichtbaar zijn als zes sterren in het logo van Subaru.

Subaru
 
Websitewww.subaru.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!