23 mei 2016
Mazda MX-5 RF

Mazda MX-5 RF

Mazda MX-5 RF debuteert tijdens Goodwood

23 mei 2016 | De Mazda MX-5 RF, de nieuwste versie van de best verkochte tweezits sportauto aller tijden, beleeft zijn Europese première op het komende Festival of Speed in het Engelse Goodwood, in de derde week van juni. De Retractable Fastback werd voor het eerst onthuld op de New York International Auto Show in maart dit jaar en de nieuwe uitvoering van de legendarische roadster moet het hoogtepunt vormen van de Mazda stand op Goodwood, die geheel in het teken staat van een eerbetoon aan de MX-5 en zijn verleden, heden en toekomst.

De in ‘Machine Grey' uitgevoerde MX-5 RF zal de stand delen met het één miljoenste exemplaar van de MX-5, dat op 22 april jl, van de productieband in Hiroshima rolde en met de MX-5 Spyder en MX-5 Speedster concept cars.

Mazda MX-5 RF

De MX-5 RF is trouw gebleven aan de praktische grondbeginselen van de inklapbare hardtop versie van de vorige generatie. Zijn fastback styling geeft de auto een unieke aanblik, of het dak nu open is of dicht. In geopende toestand hebben de inzittenden de bescherming van het achterste dakgedeelte, dat achter de stoelen op zijn plaats blijft nadat het bovenste deel van het dak is opgeborgen.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!