18 mei 2016
 

Audi

Nieuw luchtfilter voor nieuwe modellen van Audi

18 mei 2016 | Met ingang van juni krijgen alle compacte modellen van Audi een nieuw filter in het airconditioningsysteem. Dit filter haalt niet alleen hele kleine deeltjes en schadelijke gassen uit de lucht, het neutraliseert tegelijkertijd ook het grootste deel van alle allergenen.

Vanaf juni wordt een nieuw aircofilter gebruikt in de Audi A1, A3, Q3 en TT. De Audi Q2 wordt er direct vanaf de introductie mee uitgerust. Klanten kunnen hun Audi ook achteraf van het nieuwe filter laten voorzien, tijdens een reguliere onderhoudsbeurt.

Audi

Het filter is beschikbaar in twee uitvoeringen, elk met drie lagen. Ze werken echter verschillend. Onderscheidend is de nieuwe buitenlaag, die nu een extra anti-allergeen effect heeft. Eén variant van het filter reduceert allergenen door middel van bioactieve plantenextracten, polyfenolen genaamd, die zich hechten aan de receptoren van de allergenen. De andere variant maakt gebruik van een aanpassing in de proteïnestructuur om het gewenste effect te bewerkstelligen. Onafhankelijke tests door gespecialiseerde testinstanties, waaronder SGS Fresenius (dat de allergene eigenschappen onderzoekt) en Fiatec GmbH (een bedrijf dat de filtereigenschappen test), onderschrijven de effectiviteit van de nieuwe filters van Audi.

De twee lagen in de bestaande filters leveren eveneens een belangrijke bijdrage aan de hoge luchtkwaliteit in het interieur. De filterlaag (bestaande uit speciale microvezels) verwijdert volgens Audi zelfs de allerkleinste deeltjes uit de lucht. Geurtjes worden afgevangen in de actieve koolstoflaag.

Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!