22 april 2016
Skoda Superb

Skoda Superb

Skoda Superb is Leaseauto van het Jaar 2016

22 april 2016 | De Skoda Superb is uitgeroepen tot Leaseauto van het Jaar 2016. De jury van Alphabet Autolease, dat de verkiezing jaarlijks organiseert, verkoos de Superb tot overall winnaar en prees met name de combinatie van de vele sterke eigenschappen, zoals prijskwaliteitsverhouding, ruimte, comfort en wegligging. En dat alles in de 21% bijtelling categorie voor zakelijke rijders.

De vakjury van Alphabet, bestaande uit drie klanten en vier medewerkers van de leasemaatschappij, en een journalist, beoordeelde alle twaalf genomineerde auto's op een groot aantal criteria, waaronder: trekkracht en geluidsniveau van de motor, wegligging en stabiliteit, comfort, stoelen voor en achter, dashboard en bediening en de binnen- en bagageruimte. De Skoda Superb scoorde op basis van die criteria de hoogste totaalscore, wat hem  de titel 'Leaseauto van het Jaar 2016' opleverde.

Skoda Superb

"De uitstekende rijeigenschappen van de Skoda Superb maakt hem tot een terechte winnaar", aldus juryvoorzitter Anne Brons. "De Superb scoorde heel goed op de criteria ruimte, comfort en wegligging. Daarnaast is de prijskwaliteitsverhouding optimaal bij dit model. Dit is voor ons beslist de winnaar."

Binnen het modelprogramma van Skoda is de Superb het absolute vlaggenschip, die met name in het hogere segment een compleet nieuwe groep klanten naar het merk Skoda trekt. Sterke eigenschappen van de Superb zijn voor deze groep kopers vooral de interieur- en bagageruimte, de zakelijke representativiteit en de praktische eigenschappen als ruime gezinsauto voor in het weekend. Reden ook waarom 60% van de Superb-rijders voor de ruimte van de Combi kiest.

Skoda Superb

Belangrijke aankoopargumenten voor zakelijke rijders om voor de Skoda Superb te kiezen zijn in het bijzonder het grote aantal motoren en uitvoeringen in de 21% bijtelling categorie. Zelfs 190 pk en een DSG-automaat met dubbele koppeling behoort in deze bijtellingscategorie, waarin de Superb het ruimste aanbod is, tot de mogelijkheden.

Die aantrekkelijke fiscale bijtelling en de gunstige leasetarieven voor een auto in dit segment, zorgen ervoor dat veel leaserijders voor een luxere uitvoering van de Superb kiezen. Zo is de Superb Style Business (op de L&K na de meest complete uitvoering van de Superb) onder zakelijke rijders de meest gekozen variant. Overigens wordt 85% van de Superbs zakelijk gereden.