20 april 2016
Toyota Prius

Toyota Prius

Vijf EuroNCAP sterren voor Toyota Prius

20 april 2016 | De nieuwe Toyota Prius heeft tijdens de Euro NCAP-crashtest de maximale score van vijf sterren voor voertuigveiligheid behaald. De Prius behoort daarmee tot de veiligste auto's in zijn klasse.

De Prius scoort uitstekend op het gebied van bescherming van volwassenen. Ook de score voor bescherming van kinderen behoort tot de hoogste van dit moment. Op de onderdelen voetgangersveiligheid en 'Safety Assist' overtuigt de nieuwe Prius eveneens.

De onafhankelijke crashtestinstantie Euro NCAP (New Car Assessment Programme) prijst de Prius mede voor de uitstekende bescherming bij een zijdelingse impact. Hier bewijst het nieuwe platform Toyota New Global Architecture (TNGA) zijn effectiviteit. Het platform is opgebouwd uit ultrasterke staalsoorten en voorzien van slimme absorptiezones, zodat inzittenden altijd goed beschermd zijn tijdens een ongeluk.

Toyota Prius

Euro NCAP kijkt bij de crashtests ook naar de effectiviteit van rijhulpsystemen. Het autonome noodremsysteem van de Prius, onderdeel van het Pre-Collision System, krijgt van Euro NCAP de maximale score. Het Pre-Collision System is onderdeel van Toyota Safety Sense (TSS), dat op elke Prius standaard aanwezig is. TSS bestaat uit:

  • Radar-gestuurde Adaptive Cruise Control (ACC) met Full Speed Range Following Function
  • Pre-Collision System (PCS) met voetgangersdetectie
  • Lane Departure Alert (LDA) met automatische stuurcorrectie
  • Automatic High Beam (AHB)
  • Road Sign Assist (RSA)

De nieuwe Toyota Prius is leverbaar voor prijzen vanaf 29.995 euro.