19 april 2016
 

Porsche

Porsche introduceert Share a Porsche

19 april 2016 | Porsche introduceert 'Share a Porsche', een uniek, Nederlands concept. Met Share a Porsche is het mogelijk om met twee, drie of vier vrienden een Porsche te delen zonder de auto aan te schaffen. Dit is mogelijk dankzij een private lease-constructie waarbij iedere deelnemer een vast maandbedrag betaalt op basis van een vooraf bepaald aantal kilometers. Hierbij zijn behalve brandstof alle vaste kosten (onderhoud/reparatie, motorrijtuigenbelasting, verzekering etc.) inbegrepen. Via de Share a Porsche app zijn ritten in te plannen en krijgen deelnemers informatie, bijvoorbeeld over het resterende kilometertegoed.

De basis van Share a Porsche bestaat uit speciaal geselecteerde jong gebruikte 911, Boxster en Cayman modellen uit het Approved-aanbod van de Nederlandse Porsche Centra. Op de Share a Porsche site is het aanbod per dealer te vinden. Bij de dealer kan een groep bestaande uit twee, drie of vier personen aangeven welke Porsche zij willen gaan rijden en wat de wensen zijn met betrekking tot de looptijd (12 of 24 maanden) en het aantal kilometers dat de deelnemers gaan rijden. Afhankelijk hiervan komt er voor elk groepslid een eigen, vast maandbedrag naar voren.

In het vaste maandbedrag zijn alle kosten opgenomen: onderhoud, eventuele reparaties, verzekering (WA plus casco), wegenbelasting, pechhulp en afschrijving. Reparaties en onderhoud vinden plaats bij de Porsche dealer waar het contract is afgesloten. Deelnemers hoeven alleen de brandstof nog te regelen.

Porsche

Het zorgeloze karakter van Share a Porsche wordt versterkt doordat de leaseconstructie onder het Keurmerk Private Lease valt. Dit staat voor heldere, begrijpelijke voorwaarden en optimale bescherming van klanten. Aan het einde van de looptijd wordt de Porsche ingeleverd bij de dealer waarmee het contract is aangegaan. Indien gewenst kan die dealer aangeven voor welk bedrag de inmiddels vertrouwde Porsche kan worden aangeschaft.

Om de inzet van de Porsche gedurende de contractperiode goed te regelen, is er de Share a Porsche app ontwikkeld. Deze app laat zien waar de Porsche staat en geeft informatie over de ritten van de deelnemers. Ook is in real time zichtbaar wat het resterende kilometertegoed van de deelnemers is. De agenda maakt de afstemming van het gebruik van de Porsche eenvoudig: elke deelnemer kan hier data en tijdstippen reserveren. Via de app is ook direct contact te zoeken met de Porsche dealer.

Share a Porsche is beschikbaar bij alle Nederlandse Porsche Centra. Op de Share a Porsche site is altijd het actuele aanbod per dealer te zien, inclusief foto's en alle details van de auto's. De calculator geeft snel een indicatie van de kosten. Wie buiten de website een gebruikte Porsche heeft gevonden, kan ook langsgaan bij één van de dealers om de mogelijkheden te bespreken.

Porsche
 
Websitewww.porsche.nl
Deel via