18 april 2016
Kia Niro

Kia Niro

Onderstel Kia Niro in twee smaken

18 april 2016 | Kia zal de gloednieuwe hybride Niro leveren met twee verschillende afstellingen voor het onderstel. De set-up is afhankelijk van het gekozen wielformaat. Er is keuze uit 16-inch of 18-inch wielen. De R&D-afdeling van Kia heeft het rijgedrag van de nieuwe generatie Sportage als referentie gebruikt voor het rijgedrag.

Een uitvoering met 16-inch lichtmetalen wielen heeft een comfortabele en zuinige onderstelafstelling. Ook het stuurgedrag is meer op comfort gericht. De Kia Niro met 18-inch lichtmetalen wielen belooft ook comfort, maar heeft een sportievere afstelling waarbij de focus op dynamiek ligt.

Kia Niro

De Kia Niro is een Hybrid Utility Vehicle in het C-segment. Hij combineert zuinigheid en ruimte met een opvallend 'on-hybride' design dat stoer en krachtig oogt. Onderhuids schuilt een benzine-elektrische hybride aandrijflijn, bestaande uit een 1.6-liter GDI viercilinder met 105 pk en een 44 pk sterke elektromotor die binnenin het transmissiehuis van de 6-traps DCT-automaat met dubbele koppeling is gemonteerd (type TMED). Het systeemvermogen komt uit op 141 pk en 264 Nm trekkracht in de eerste versnelling en 235 Nm in het tweede tot zesde verzet. Dankzij de CO2-uitstoot startend vanaf 88 g/km, profiteren zakelijke rijders dit jaar van 21 procent bijtelling.

De Niro is ook leverbaar met een trekgewicht-extensiepakket waarbij de Niro, dankzij een grotere radiator fan en grotere remschijven, een maximaal trekgewicht krijgt van 1.300 kg. Prijzen en specificaties van de Niro hoopt Kia Motors Nederland zo spoedig mogelijk bekend te kunnen maken.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!