4 april 2016
 

McLaren 570S

McLaren 570S Coupe wint designprijs

4 april 2016 | McLaren heeft een internationale designprijs in de wacht gesleept. De McLaren 570S Coupé, het eerste model van de vorig jaar geïntroduceerde Sports Series, kreeg de hoogst mogelijke waardering bij de Red Dot Award: Product Design 2016. De prijs, Red Dot: Best of the Rest, werd uitgereikt vanwege de kwaliteit van het grensverleggende design van de auto. De internationaal erkende prijzen werden toegekend door een 41-koppige vakjury.

Aan de "Red Dot Award: Product Design 2016" deden 5.200 producten mee. De jury, bestaande uit onafhankelijke ontwerpers, designprofessoren en in design gespecialiseerde journalisten gaven de McLaren 570S Coupé unaniem de titel Red Dot: Best of the Best.

McLaren 570S

Het ontwerp van de McLaren 570S Coupé onderscheidt zich van de concurrentie door strakke carrosserielijnen. Het uiteindelijke design staat heel dicht bij de allereerste ontwerpschetsen die hoofdontwerper Rob Melville met het ontwerpteam van McLaren Automotive maakte. Eenvoudige, vloeiende lijnen zorgen voor een overzichtelijk design en laten zien waar het uiteindelijk om draait: aerodynamica, dus optimale geleiding van de lucht. Luchtstromen bewegen strak langs de cabine, over de carrosserie en op sommige plaatsen erdoorheen zodat, met behulp van diverse aerodynamische toepassingen, een ideale vormgeving ontstaat.

Melville licht de keuzes die het team maakte in het ontwerp van de McLaren 570S Coupé toe: "De basis van het ontwerp van de 570S Coupé ligt in de aerodynamische eigenschappen, die later zijn aangepast om een visueel kloppend geheel te vormen. Het gewicht is beperkt gebleven door gelaagde oppervlakken, met zowel liggende als zwevende delen, die niet alleen ideaal zijn voor de prestaties, maar ook een lust voor het oog zijn."

McLaren 570S McLaren 570S
 
Websitewww.mclarenautomotive
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!