29 maart 2016
Skoda Octavia

Skoda Octavia

Skoda bouwt miljoenste Octavia

29 maart 2016 | Skoda heeft de 1 miljoenste Octavia van de derde generatie geproduceerd. Het jubileummodel rolde in Skoda's belangrijkste fabriek in Mladá Boleslav van de productielijn. Sinds het model in 1996 werd geïntroduceerd, heeft de Tsjechische autofabrikant in totaal zo'n vijf miljoen Octavia's gebouwd.

De derde generatie Octavia werd in 2013 geïntroduceerd. De meeste Octavia-modellen worden gebouwd in de belangrijkste fabriek van het merk in Mladá Boleslav. Naast de productie in Tsjechië rolt de Skoda Octavia van productielijnen in China, Rusland, India en Kazachstan. Als Skoda's grootste individuele markt vervult China een belangrijke rol voor zowel het merk als het model. De Skoda Octavia werd in mei 2014 in China op de markt gebracht. Sindsdien wordt de compacte middenklasser daar geproduceerd in de fabriek van SAIC Volkswagen in Ningbo.

In 2015 alleen al werden wereldwijd 432.300 Octavia's verkocht, zo'n 11 procent meer dan in het jaar ervoor. Gedurende de eerste twee maanden van dit jaar leverde Skoda 70.500 Octavia's af aan een nieuwe eigenaar.

De afgelopen jaren heeft het model meer dan vijftig internationale onderscheidingen op zijn conto bijgeschreven en won de Octavia in uiteenlopende vergelijkingstests.

Skoda Octavia

De Octavia is het meest succesvolle model van Skoda en wordt daarom beschouwd als het 'kloppende hart van het merk'. De productie van de 1 miljoenste derde-generatie Skoda Octavia onderstreept het succes van het model op de internationale markten.