22 maart 2016
 

TVR

Productiestart nieuwe TVR stap dichterbij

22 maart 2016 | Het Britse sportwagenmerk TVR heeft vandaag bekendgemaakt dat de nieuwe productiefaciliteit zal worden gehuisvest in de Ebbw Enterprise Zone, South Wales, in het Verenigd Koninkrijk. De lokale overheid zal mede investeren in de nieuwe autofabriek, waarmee het totale budget voor de nieuwe productielocatie de komende vijf jaar meer dan 30 miljoen pond bedraagt.

Deze ochtend zijn de contracten om de nieuwe fabriek van TVR in Zuid Wales te vestigen getekend en werd de overeenkomst officieel bekendgemaakt door Rt. Hon Carwyn Jones, de eerste minister van Wales. Op dit moment is TVR de mogelijkheden voor de exacte locatie van de fabriek aan het bestuderen en verwacht men die ergens de komende weken bekend te kunnen maken.

Les Edgar, directeur van TVR, licht toe: "Dit is een fantastische kans voor zowel TVR als de overheid van Wales. Zuid Wales is op weg het technologisch hart van de auto- en motorsportindustrie te worden en dat maakt de regio bijzonder interessant voor verdere ontwikkeling en het creëren van banen. Wij bouwen een sportwagen die over de hele wereld bekend is en door liefhebbers op handen wordt gedragen, dus het is natuurlijk geweldig dat de overheid in Wales besloten heeft deel te worden van de spannende nieuwe tijd die er voor ons ligt."

TVR

Het nieuwe project van TVR, dat een jaar geleden werd aangekondigd, leverde al 350 bestellingen op van de nieuwe auto die het merk aan het ontwikkelen is. Dit model heeft het onmiskenbare DNA van TVR, maar ook een innovatief design en op de Formule 1 gebaseerde technologie aan boord.

Het chassis en de carrosserie zijn ontworpen door Gordon Murray van Gordon Murray Design Ltd. en de nieuwe TVR zal de eerste productieauto zijn van Murray die wordt gebouwd met behulp van het iStream proces. Cosworth is verantwoordelijk voor de getunede en doorontwikkelde V8-motor. De productiecapaciteit van de nieuwe fabriek in Wales is al tot eind 2018 gevuld met het bouwen van reeds bestelde TVR's.

Hoewel de productie nog niet is opgestart en de timing niet definitief is, is het de verwachting dat het eerste nieuwe model van het Britse merk in de loop van 2017 bij Louwman Exclusive in de showroom te bezichtigen zal zijn.

TVR
 
Websitewww.tvr.nl
Deel via