20 oktober 2001
 

Daihatsu

De Pressure Mate is een handig hulpje om continue de bandenspanning te controleren

20 oktober 2001 | Daihatsu heeft de hand weten te leggen op het importschap van de zogenaamde "Pressure Mate". De "Pressure Mate" is een handig hulpje om snel en continue te controleren of de bandenspanning op het juiste niveau is. Hierdoor wordt de veiligheid vergroot, het rijcomfort verhoogd, de bandenslijtage en het bandenlawaai verminderd en het brandstofverbruik verbeterd. De "Pressure Mate" is bij alle Daihatsu dealers te koop voor Fl. 28,54 incl. BTW.

De vier bandenspanningindicatoren worden gemonteerd op de plek van het reguliere ventieldopje en is bij een juiste bandenspanning groen. is de bandenspanning aan de lage kant dan laat het een gele ring zien. De rode ring wordt zichtbaar als de bandenspanning te laag is en dan is bijvullen noodzakelijk. De "Pressure Mate" is verkrijgbaar voor vele bandenspanningniveaus. De Daihatsu dealer heeft de meest voorkomende t.w. 1.6, 1.8, 2.0, 2.1 en 2.2 bar op voorraad. De "Pressure Mate" is niet merkgebonden en kan dus op iedere auto worden toegepast. Het enige dat van belang is dat de juiste bandenspanning wordt toegepast.

Bandenspanning is zeer actueel. Een juiste bandenspanning zorgt voor een grotere veiligheid. Uit onderzoek van het befaamde Duitse onderzoeksbureau Dekra bleek dat 25-28% van alle auto's met een te lage bandenspanning rijdt. In 40% van alle klapbanden is een te lage bandenspanning de oorzaak. Behalve veiligheid heeft een juiste bandenspanning ook grote invloed op onder andere het rijcomfort, bandenslijtage en bandenlawaai. Daarnaast levert een goede bandenspanning een bijdrage aan een lager brandstofverbruik. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee, maar is ook minder milieubelastend.

 
Websitewww.daihatsu.nl
Deel via