16 maart 2016
 

McLaren 570S

McLaren introduceert 70S GT4 en 570S Sprint

16 maart 2016 | McLaren breidt de Sports Series uit met twee nieuwe, volledig voor circuitgebruik ontwikkelde modellen: de 570S GT4 en de 570S Sprint. Beide nieuwkomers zijn ontwikkeld in samenwerking met McLaren GT, de eigen autosportafdeling van het sportwagenmerk uit Woking en de GT-racing specialisten van CRS GT Limited. De nieuwe GT4 is in principe klaar, maar komend raceseizoen vindt de finetuning als laatste fase van de ontwikkeling plaats tijdens het Britse GT-kampioenschap.

McLaren GT en CRS GT Limited, die samenwerken met het onlangs gepresenteerde team Black Bull Ecurie Ecosse, zetten de 570S GT4 in bij alle negen races, waaronder een race op het bekende circuit Spa-Francorchamps. Net als de eerdere modellen met de aanduiding Sprint, is ook de 570S Sprint niet gehinderd door restricties vanuit de regelgeving maar ontworpen voor trackdays. Uiteraard kan deze auto aangepast worden naar GT4-specificaties.

McLaren 570S

De uitsluitend voor circuitgebruik ontwikkelde 570S GT4 deelt zijn koolstofvezel MonoCell II-chassis met de andere modellen uit de Sports Series. Het is voor het eerst dat deze technologie wordt toegepast in de GT4-raceklasse en biedt dezelfde voordelen als in de straatversies: extreme stijfheid en een laag gewicht. De veiligheid van de coureur wordt gegarandeerd door een rolkooi die door de FIA is goedgekeurd en een brandblussysteem. Koolstofvezel en aluminium zijn de ingrediënten van de aangepaste carrosserie, die is verbreed om een grotere spoorbreedte voor en achter mogelijk te maken zodat er van een centrale moer voorziene lichtgewicht magnesium wielen met Pirelli slicks onder de auto passen. Speciale, verstelbare raceschokdempers en een opkriksysteem op luchtdruk zijn standaard gemonteerd.

De 570S GT4 is zuiver gericht op snelle rondetijden en beschikt daartoe over een uniek pakket aerodynamische aanpassingen, zoals een volgens de GT4-spcificaties vormgegeven achterspoiler die gemonteerd is op aluminium steunen, een grotere voorspoiler en een anders vormgegeven bodemplaat. Een extra radiateur voorin de auto zit onder een op de GT3-klasse geïnspireerde motorkap. De upgrades vergroten de aerodynamische prestaties en de koeling van de 570S GT4 om racen onder de zwaarste omstandigheden, overal ter wereld mogelijk te maken.

McLaren 570S

De door McLaren ontworpen en ontwikkelde 3,8 liter twinturbo V8 M838TE-motor is direct overgenomen uit de straatversies van de Sports Series. De zeventraps versnellingsbak is eveneens gelijk aan de straatversies, en stuurt het vermogen van de motor naar de achterwielen.

De 570S GT4 beleeft zijn publieksdebuut tijdens de openingsrace van het Britse GT-kampioenschap in Brands Hatch, Verenigd Koninkrijk, in het weekend van 16-17 april. Vanaf het 2017-seizoen is de McLaren 570S GT4 beschikbaar voor alle wereldwijde GT4-competities.

McLaren 570S McLaren 570S McLaren 570S
 
Websitewww.mclarenautomotive
Deel via