22 februari 2016
 

Volvo

Volvo integreert Spotify

22 februari 2016 | Volvo gaat als eerste Zweedse autofabrikant de muziekstreamingdienst Spotify integreren in zijn nieuwe modellen, te beginnen met de nieuwe Volvo XC90, S90 en V90. Dat heeft Volvo  bekendgemaakt op de telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona.

Volvo werkt nauw samen met Spotify om een zo natuurlijk en herkenbaar mogelijke gebruikersinterface voor in de auto te creëren. Dankzij de op maat gemaakte interface is een smartphone niet langer noodzakelijk voor het streamen van muziek in de auto.

"Natuurlijk blijft het gewoon mogelijk in de auto muziek af te spelen via de Spotify-app op de smartphone of de in-car-app die al je favoriete playlists, artiesten en albums bevat. Dankzij Spotify's hoge streamingkwaliteit haal je bovendien het beste uit het Bowers & Wilkins soundsystem in de nieuwe XC90, S90 en V90", zegt Björn Annual, Senior Vice President, Marketing Sales en Service bij Volvo Cars.

Volvo

Het is ook mogelijk om in Volvo-modellen Spotify-muziek te streamen via Bluetooth of Apple CarPlay. Het Volvo infotainmentsysteem Sensus in de nieuwe XC90, S90 en V90 belooft echter een rijkere ervaring dan dergelijke applicaties kunnen leveren.

Volvo's geïntegreerde Spotify-applicatie bevat de Spotify Connect-functionaliteit. Daarmee kunnen passagiers hun mobiele devices gebruiken als afstandsbediening voor de Spotify in-car app, zonder eerst hun device te hoeven aansluiten op de auto.

Om toegang te krijgen tot Spotify is een Premium-abonnement nodig. Nieuwe gebruikers kunnen Spotify gedurende 30 dagen gratis op proef nemen. De app is verkrijgbaar voor Volvo-rijders in alle landen waar Spotify beschikbaar is.

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via