20 januari 2016
 

Volvo S90

Volvo peilt Nederlanders over zelfrijdende auto

20 januari 2016 | Vanaf vandaag doet Volvo Cars Nederland 3 weken onderzoek naar de mening van Nederlanders over zelfrijdende auto's. Via de website FutureOfDriving.nl wordt iedereen gevraagd deel te nemen aan een enquête met een tiental vragen. Aanleiding voor het onderzoek zijn de semi-zelfrijdende Volvo's S90 die na de zomer bij de Nederlandse Volvodealers staan.

Volvo nieuwste Sedan, de S90 wordt standaard geleverd met IntelliSafe Assist. Dit is inclusief Adaptive Cruise Control, Distance Alert en de geavanceerde semi-zelfrijdende rijmodus Pilot Assist. Hiermee bestuurt de auto zichzelf en volgt hij keurig de wegmarkeringen tot snelheden van zo'n 130 km/uur, zonder dat hij een andere auto hoeft te volgen. Pilot Assist is een volgende stap op weg naar een volledig zelfrijdende auto – een van de belangrijkste Volvo-innovaties voor de toekomst.

Volvo S90

Vooruitlopende op de komst van deze nieuwe sedan doet Volvo onderzoek naar de mening van Nederlanders over zelfrijdende auto's. Wereldwijd reageerden al meer dan 7.000 respondenten op dit populaire onderwerp.

In 2017 voert Volvo tevens een grootschalig experiment uit met 100 zelfrijdende Volvo's en échte klanten op de openbare weg in Göteborg. Deze test is onderdeel van het Drive Me onderzoek waarin Volvo probeert te begrijpen hoe zelfrijdende auto's kunnen bijdragen aan een veilig en duurzaam transportsysteem.

Volvo S90

In theorie zijn zelfrijdende auto's veiliger, milieuvriendelijker en effectiever voor verkeersstromen. Ze geven ook de mogelijkheid om iets anders achter het stuur te doen als je bijvoorbeeld vast zit in de file. Met Drive Me wil Volvo begrijpen of ze deze voordelen ook in de praktijk kunnen brengen.

Volvo S90 Volvo S90
 
Websitewww.futureofdriving.n
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!