18 januari 2016
 

Volkswagen BUDD-e

Volkswagen BUDD-e wint twee onderscheidingen

18 januari 2016 | Innovatief en avantgardistisch; dat is de indruk die de Volkswagen BUDD-e conceptcar recent achterliet op de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas. Slechts enkele dagen later werd het emissievrije studiemodel van Volkswagen door twee Amerikaanse online magazines met awards onderscheiden.

De redactie van 'Engadget', een Amerikaans online technologiemagazine, riep de BUDD-e in de 2016-editie van 'Best of CES' uit tot winnaar in de categorie 'Beste Innovatie'. In de conclusie onderstreepte de redactie de nadruk op actieradius en snel opladen, en beschouwde die elementen als zeer innovatief. Daarnaast koos de hoofdredacteur van het online magazine 'SlashGear', dat hoofdzakelijk smartphones, auto's, computers en digitale apparaten beoordeelt, de avantgardistische Volkswagen microbus als overall winnaar.

Volkswagen BUDD-e

Met de wereldprimeur voor de BUDD-e op de CES presenteert Volkswagen de volgende stap op weg naar de mobiele wereld van de toekomst. Een nieuw, elektrisch aandrijfsysteem staat garant voor een actieradius tot 533 kilometer (NEDC). Het totale systeemvermogen van de vierwielaangedreven conceptauto bedraagt 235 kW/317 pk. Door het batterijpakket in de bodem te verwerken ontstond een compleet nieuwe interieurindeling.

De BUDD-e is het eerste studiemodel van Volkswagen dat is gebaseerd op het nieuwe MEB-platform voor elektrische auto's. Voorzien van de nieuwste generatie infotainment maakt de BUDD-e reizen tot een aangename ervaring. Individuele schermen vloeien in elkaar over tot grote infotainmentschermen. Zelfs de binnen- en buitenspiegels zijn gecreëerd als digitale displays.

Volkswagen BUDD-e Volkswagen BUDD-e
 
Websitewww.volkswagen.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!