11 januari 2016
 

Audi A4 AllRoad

Audi onthult nieuwe A4 Allroad Quattro

11 januari 2016 | Audi introduceert de nieuwe A4 Allroad Quattro. Dankzij standaard vierwielaandrijving en een vergrote bodemspeling gaat hij door waar de gewone A4 moet opgeven.De A4 Allroad heeft de nieuwe Audi A4 Avant als basis en onderscheidt zich uiterlijk door krachtig gevormde wielkasten en een nieuwe achterbumper. Ze zijn naar wens uitgevoerd in matgrijs of carrosseriekleur. De nieuwe A4 allroad quattro staat deze zomer bij de dealers.

De robuuste bodembeschermplaat en de diffuser achter zijn in zilverkleur gespoten. Het sportief gestijlde front met verchroomde verticale lamellen in de Singleframe-grille onderstreept het avontuurlijke karakter van deze nieuwe A4-variant. ‘allroad' emblemen sieren de voorspatborden en achterklep; de hogere dakrails ronden de ‘allroad' uitstraling af.

Audi A4 AllRoad

TFSI- en TDI-motoren bezorgen de Audi A4 allroad Quattro zijn prestaties. Qua vermogen lopen ze uiteen van 110 kW/150 pk tot 200 kW/272 pk, een toename tot 20 kW/27 pk ten opzichte van het vorige model. Tegelijkertijd heeft Audi de CO2-uitstoot tot 21 gram per kilometer teruggebracht. Het aanbod bestaat uit een 2.0 TFSI benzine en uiteindelijk vijf dieselvarianten, waarvan twee bij de introductie. Het overbrengen van het vermogen wordt verzorgd door een handgeschakelde zesversnellingsbak, een nieuwe 7-traps S-Tronic of een nieuw ontworpen 8-traps Tiptronic. Quattro vierwielaandrijving is in alle gevallen standaard.

De rijhoogte is met 23 mm vergroot en in combinatie met de grotere diameter van de velgen ten opzichte van de Audi A4 Avant resulteert dat in een aanvullende bodemspeling van 34 mm. Naast de standaard ophanging levert Audi optioneel een onderstel met instelbare dempers dat via het vernieuwde Drive Select-systeem te bedienen is. In de A4 Allroad levert dat systeem extra functies. Aanvullend op de bekende comfort-, auto-, dynamic-, efficiency- en individual-standen is er een offroad-stand beschikbaar voor wanneer de bestuurder de gebaande paden verlaat.

Audi A4 AllRoad

Vóór krijgt de Allroad een nieuw ontworpen vijflinks ophanging, terwijl achter een vijflinksconstructie de ophanging met trapeziumvormige armen van de vorige A4 Allroad vervangt. Dankzij een mix van materialen voor de ascomponenten is het gewicht van de ophanging met twaalf kilogram gereduceerd. In totaal is de nieuwe A4 Allroad zelfs tot 90 kg lichter dan zijn voorganger.

De bagageruimte heeft een inhoud van 505 liter. Met de achterbank neer past er tot aan het dak 1.510 liter in. Het elektrische afdekscherm en de elektrische achterklep zijn standaard. Optioneel biedt Audi sensorbediening voor de achterklep en een elektrisch uitklapbare trekhaak.

Audi A4 AllRoad

Alle rijassistentie- en veiligheidssystemen van de A4 zijn ook voor de nieuwe A4 Allroad leverbaar. Een aanvulling daarop is de nieuwe trailerassistent, die gebruikmaakt van de MMI-bediening om het manoeuvreren met een aanhanger te vereenvoudigen.

Audi A4 AllRoad Audi A4 AllRoad Audi A4 AllRoad
 
Websitewww.audi.nl
Deel via