4 januari 2016
Opel Zafira

Opel Zafira

Opel Zafira Tourer is opnieuw meest milieubewuste MPV

4 januari 2016 | Opel beleeft een uitstekende start van het nieuwe jaar: de Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX is opnieuw de meest milieubewuste MPV. Voor de vierde achtereenvolgende keer hebben het Duitse milieu-instituut Ökotrend en het Duitse autotijdschrift Auto Test de CNG-versie van de Zafira uitgeroepen tot "Auto Test Winner in Green" in zijn segment.

De veelzijdige zevenpersoons-MPV is de winnaar in zijn klasse dankzij de viercilinder 1.6 CNG ecoFLEX-turbomotor met 110 kW (150 pk) vermogen. Met een verbruik van 4,7 kilogram (7,2 m3) aardgas per 100 kilometer (gecombineerde cyclus) laat de Opel Zafira Tourer 1.6 CNG ecoFLEX een CO2-emissie van 129 g/km noteren.

Opel Zafira

Opels CNG ecoFLEX-motoren zijn geoptimaliseerd voor het gebruik van aardgas, biogas en een combinatie daarvan. Maar ze zijn ook geschikt voor het gebruik van benzine. CNG en biogas zijn bovendien voordeliger dan benzine en diesel. CNG zorgt voor een bijzonder schone verbranding. Voertuigen op aardgas stoten tot 25 procent minder CO2 uit, tot 80 procent minder stikstof en helemaal geen benzol en roet. Als uitsluitend op biogas wordt gereden, is de ecologische voetafdruk nagenoeg nul.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!