24 december 2015
 

Kia

Kia scoort drie GOOD DESIGN awards

24 december 2015 | Kia heeft voor drie van de meest recente modellen de GOOD DESIGN award 2015 ontvangen. De nieuwe Sorento en Optima kregen net als het op de Soul gebaseerde Trail'ster studiemodel een onderscheiding toegekend in de categorie Transport. Daarmee is dit het tweede jaar op rij dat drie modellen van Kia een GOOD DESIGN award mee naar huis nemen. Vorig jaar werden de Kia's K900, Soul EV en GT4 Stinger conceptauto al met de prijs beloond.

De jury van de GOOD DESIGN verkiezing, onafhankelijke designprofessionals, specialisten uit de industrie en designmedia, beoordeelde de drie Kia-modellen op een groot aantal criteria. De categorieën liepen daarbij uiteen van innovatief design, nieuwe technologieën, vorm, materialen, constructie, concept en functie tot aan gebruiksmogelijkheden, energiezuinigheid en oog voor het milieu.

Kia

De GOOD DESIGN verkiezing bestaat 65 jaar en is wereldwijd de oudste en meest prestigieuze verkiezing op dit gebied. Hij wordt jaarlijks georganiseerd door The Chicago Athenaeum om ‘s werelds meest innovatieve en baanbrekende industriële, product- en grafische designs extra glans te geven. Ieder jaar worden ontwerpers en fabrikanten uit zo'n vijftig landen onderscheiden. Bekende winnaars uit het verleden variëren van een paperclip tot aan een Boeing 787 Dreamliner en een ruimtevaartuig van NASA.

Het wereldwijde designteam van Kia staat sinds 2006 onder leiding van Peter Schreyer. Sindsdien heeft het team veel lof toegezwaaid gekregen voor de vele succesvolle designs en creaties die de afgelopen jaren een grote rol hebben gespeeld in de aanzienlijke groei van Kia.

Kia Kia
 
Websitewww.kia.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!