7 december 2015
Renault Zoe

Renault Zoe

Renault en ENECO gaan samen Zoe slim opladen

7 december 2015 | Eneco gaat een app ontwikkelen waarmee rijders van de 100% elektrische Renault ZOE, hun auto slim kunnen opladen. Nederlandse ZOE-rijders kunnen naar verwachting in de loop van het eerste halfjaar van 2016 gebruik maken van de app. Renault ZOE-rijders kunnen daarmee hun auto tegen lagere kosten opladen met duurzame energie.

Eneco-dochter Jedlix ontwikkelt een nieuwe app geschikt voor de Renault ZOE, zodat gebruikers de batterij kunnen laden met duurzaam opgewekte stroom op momenten dat de tarieven het gunstigst zijn. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn in de nachtelijke uren, als de productie van windenergie hoger is dan de vraag in de meeste Europese landen.

Renault Zoe

Marc van der Linden, lid van de Raad van Bestuur van Eneco: "Naar verwachting zijn er in 2020 drie miljoen elektrische auto's in Europa. Om de CO2-uitstoot te verlagen, is het essentieel dat deze elektrische vloot groene stroom gebruikt. Ook is het belangrijk dat we overbelasting van het netwerk voorkomen als gevolg van hoge pieken als alle auto's gelijktijdig worden opgeladen. Onze app vormt een directe verbinding tussen de elektrische auto en de levering van duurzaam geproduceerde elektriciteit. Het resultaat is dat ze duurzamer worden opgeladen en dat vraag en aanbod van energie meer in balans zijn. Daarnaast wordt het rijden in een elektrische auto nog voordeliger, omdat gebruikers de batterij laden tegen lagere stroomkosten."

Eric Feunteun, Electric Vehicle Program Director bij Renault: "De elektrische auto's van Renault ondersteunen de energietransitie in de auto-industrie. Ze dragen bij aan het vervangen van fossiele energie door duurzame energie. Met de slimme laadoplossing zoals ontwikkeld door Eneco, leveren de elektrische modellen van Renault een grote bijdrage aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk. Elektrische auto's zijn daardoor niet onderdeel van het probleem, maar onderdeel van de oplossing. Ze kunnen elektriciteit opslaan op momenten dat er weinig fossiele energieproductie is en als de prijzen gunstig zijn. Onze samenwerking met Eneco maakt het rijden met de Renault ZOE nog aantrekkelijker en voordeliger en zal bijdragen aan de opmars van elektrisch rijden."

Renault Zoe

De Renault-Nissan Alliantie is officieel partner van de COP21, de klimaatconferentie van de Verenigde Naties die van 30 november tot en met 11 december in Parijs wordt gehouden. De Alliantie levert 200 elektrische auto's, waaronder 100 Renaults ZOE, om de deelnemers te vervoeren.