2 december 2015
 

Jaguar

Vijf EuroNCAP-sterren voor Jaguar XE en XF

2 december 2015 | De Jaguar XE en XF zijn beloond met de maximumscore van vijf sterren in de Euro NCAP-veiligheidstests van dit jaar.  De Jaguar XE en XF behaalden hoge scores op elk onderdeel van de crashtest: bescherming van volwassen inzittenden, bescherming van kinderen in de auto, de veiligheid van voetgangers en de aanwezigheid van veiligheidssystemen aan boord.

Behalve uitstekende bescherming in het geval van een crash, bieden de Jaguar XE en XF ook een reeks actieve veiligheidssystemen, waaronder Autonomous Emergency Braking (autonome noodremassistent), dat een naar voren gerichte stereocamera gebruikt om een obstakel waarmee de auto in botsing dreigt te komen, te signaleren. Het systeem waarschuwt de bestuurder met optische en geluidssignalen en remt automatisch als een botsing dreigt en de bestuurder niet afdoende reageert.

Jaguar

De Jaguar XE en XF zijn ontwikkeld op basis van Jaguars Lightweight Aluminium Architecture. De carrosseriestructuur is bijzonder licht en sterk en biedt een uitzonderlijke bescherming van de inzittenden. Bij een aanrijding met een voetganger zorgt de actieve motorkap, die het slachtoffer 'opvangt', dat de ernst van de verwondingen beperkt blijft.

Beide modellen bieden een gamma actieve veiligheidssystemen en geavanceerde rijhulpsystemen, zoals Dynamic Stability Control, Traction Control, Emergency Brake Assist, Lane Departure Warning, Blind Spot Monitoring, Closing Vehicle Sensing, Reverse Traffic Detection, Traffic Sign Recognition en Adaptive Cruise Control. Onder meer Lane Keep Assist, Driver Condition Monitor en Adaptive Speed Limiter zijn extra veiligheidsvoorzieningen voor de XF, die nu ook in de XE leverbaar zijn.

Jaguar
 
Websitewww.jaguar.nl
Deel via