24 november 2015
 

Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover verdubbelt capaciteit motorenfabriek

24 november 2015 | Jaguar Land Rover verdubbelt de omvang van zijn Engine Manufacturing Centre (EMC) in Wolverhampton. Daarmee is een investering van 450 miljoen pond gemoeid. De totale investering in de motorenfabriek, die een jaar geleden is geopend, bedraagt inmiddels een miljard pond.

Het EMC van Jaguar Land Rover is de belangrijkste nieuwe fabriek in de automotive sector in het Verenigd Koninkrijk van de laatste tien jaar. Deze investering bewijst dat Jaguar Land Rover ook op de lange termijn op grote schaal actief zal blijven in het Verenigd Koninkrijk.

Jaguar Land Rover

Het EMC is de bakermat van de Ingenium 2,0-liter dieselmotor. Het is de eerste keer sinds langere tijd dat Jaguar Land Rover in eigen huis motoren ontwikkelt en produceert. In slechts twaalf maanden is de fabriek in de Midlands opgeschaald van prototype-productie naar volledige motorenproductie met een capaciteit van meer dan 50.000 exemplaren. Het EMC produceert de motoren voor alle drie autofabrieken van Jaguar Land Rover in het Verenigd Koninkrijk.

Met de uitbreiding krijgt het EMC een oppervlakte van 200.000 m2. Daarmee groeit de productiecapaciteit die nodig is om het productoffensief van Jaguar Land Rover te ondersteunen. De Ingenium-krachtbron die in het EMC wordt geproduceerd, debuteerde in april 2015 in de Jaguar XE. Kort daarop werd ook de Discovery Sport van deze motor voorzien. Deze twee nieuwe modellen zijn zeer belangrijk voor Jaguar Land Rover en zijn goed voor de verkoop van 65.800 exemplaren tot nu toe. Onder meer de Range Rover Evoque, de geheel nieuwe Jaguar XF en de baanbrekende Jaguar F-PACE die binnenkort wordt gelanceerd, worden ook voorzien van de Ingenium-motor.

Jaguar Land Rover

Mede door de uitbreiding van de motorenfabriek en de nieuwe banen die dat in het EMC oplevert, bereikt het personeelsbestand van Jaguar Land Rover volgend jaar wereldwijd het aantal van 40.000. In de twaalf maanden sinds de opening van het EMC groeide het aantal werknemers daar tot 700 en er worden steeds meer medewerkers aangetrokken.

Het Engine Manufacturing Centre is een van Jaguar Land Rovers vier fabrieken in het Verenigd Koninkrijk, naast de autofabrieken in Solihull, Castle Bromwich en Halewood. Verder zijn er design- en ontwikkelingscentra in Coventry en Gaydon. Jaguar Land Rover investeerde 11 miljard pond in de ontwikkeling en productie, waarmee het in de afgelopen vijf jaar meer dan 20.000 nieuwe banen schiep.

Jaguar Land Rover Jaguar Land Rover Jaguar Land Rover
 
Websitewww.jaguar.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!