22 oktober 2015
 

Audi

Audi introduceert Performance label

22 oktober 2015 | Betere prestaties bij een uitstekende efficiency; dat zijn de ingrediënten voor Audi's nieuwe 'performance' label. De Audi RS6 Avant performance en RS7 Sportback performance zijn de eerste wapenfeiten die ontspringen aan die nieuwe filosofie. Hun achtcilinder 4.0 TFSI-motor met 445 kW/605 pk en tot 750 Newtonmeter aan trekkracht plaatst de modellen met een acceleratie van 3,7 seconden op een niveau dat normaliter is voorbehouden aan de echte sportwagens. Tegelijkertijd blijft het brandstofverbruik met respectievelijk 9,6 en 9,5 liter op 100 km onveranderd. Vanaf deze week zijn de twee nieuwe performance-versies in Nederland te bestellen.

Met deze waarden leveren de Audi RS 6 Avant performance en Audi RS 7 Sportback performance meer vermogen (+33 kW/45 pk) dan ooit tevoren. Een opvallend kenmerk van hun 4.0 TFSI V8 biturbomotor is de overboost-functie waarmee de bestuurder tijdelijk 750 Nm (+50 Nm) aan koppel onder zijn rechtervoet beschikbaar heeft. Mede daardoor zijn Audi's eerste twee performance-modellen op de 0-100 km/u sprint 0,2 seconde sneller dan hun respectievelijke RS-varianten. Bovendien vergt de acceleratie van 0-200 km/u nu 12,1 seconden, een winst van 1,4 seconde vergeleken met de RS-versies, die overigens ook leverbaar blijven. De elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u kan via het optionele dynamic-pakket worden verhoogd naar 280 en zelfs 305 km/u.

De standaard achttraps tiptronic-automaat is voor de RS6 Avant performance en RS7 Sportback performance aangepast en ontworpen voor extreme sportiviteit. In de handgeschakelde stand geeft een schakelindicator in het bestuurderinfosysteem of het optionele head-up display de toerenlimiet aan. Quattro permanente vierwielaandrijving zorgt ervoor dat al dat vermogen nuttig op de weg wordt overgebracht, een sportdifferentieel op de achteras met actieve koppelverdeling is optioneel en maakt deel uit van het Pro Line Plus-pakket.

Audi

De standaard RS adaptieve luchtvering verlaagt de koets van de RS6 Avant performance en RS7 Sportback performance met 20 millimeter. De geïntegreerde dempercontrole is instelbaar via Audi drive select. Als alternatief levert Audi het stijvere RS sportonderstel ‘plus' met Dynamic Ride Control (DRC). Ook dynamic steering met een continu variabele overbrenging is optioneel beschikbaar.

Eveneens nieuw voor de performance-modellen is dat de bestuurder net als bij de nieuwe Audi R8 met behulp van een speciale knop op het stuur kan variëren tussen de standen auto, comfort, dynamic en individual zonder zijn ogen van de weg te halen.

Uiterlijk zijn de twee performance-modellen ondermeer te herkennen aan de 21 inch aluminium velgen met 285/30 banden voor de RS 6 Avant performance en 275/30 schoeisel voor de RS7 Sportback performance. Naast de standaard geventileerde remschijven biedt Audi als optie carbon-keramische remschijven. Andere uiterlijke performance-elementen zijn de sportief gestylde bumpers met grote luchtinlaten vóór en de zwaar aangezette diffuser onder de achterzijde, evenals de hoogglans zwarte honingraatgrille, de gewelfde dorpels en mat-titaniumkleurige accenten. Tevens is de nieuwe kleur Ascari-blauw metallic als optie exclusief aan deze lijn voorbehouden.

Audi

Het interieur van de RS6 Avant performance en RS7 Sportback performance onderscheidt zich door speciale RS sportstoelen, die bij het optionele RS performance design-pakket in zwart en blauw Alcantara/leer zijn uitgevoerd. Bijpassende contrasterende stiksels voor de armsteunen, bedieningselementen en vloermatten ronden het geheel samen met koolstofvezel/blauwe inserts af.

De twee Audi performance-modellen zijn vanaf deze week in Nederland te bestellen:

  • Audi RS6 Avant performance € 155.590
  • Audi RS7 Sportback performance € 167.620

Voor zowel de RS6 Avant performance (€ 6.200) als de RS 7 Sportback performance (€ 5.200) is er optioneel ook het Pro Line Plus-pakket, met top view (RS7: corner view), Audi active lane assist, servosluiting voor de portieren, Dynamic steering, een comfortsleutel, snelheidslimietherkenning, quattro met sportdifferentieel, Audi connect met Phone box en BOSE surround sound (standaard voor RS7).

Audi Audi Audi
 
Websitewww.audi.nl
Deel via