16 oktober 2015
 

Renault

Renault Pro+is nieuw label voor bedrijfswagens

16 oktober 2015 | Renault is prominent aanwezig op de BedrijfsautoRAI 2015, die van 20 tot en met 24 oktober plaatsvindt. Op de stand staan onder meer de ALASKAN Concept, de Kangoo Express, de Trafic in een versie Formula Edition en de Master Distribox. Tevens markeert de BedrijfsautoRAI 2015 de start van Renault Pro+ in Nederland.

Renault Pro+ is een wereldwijd opererend expertmerk gericht op kopers en gebruikers van Renaults lichte bedrijfswagens. Renault Pro+ biedt specifieke producten en diensten via een dealernetwerk van special opgeleide bedrijfswagenspecialisten. Vanaf de BedrijfsautoRAI 2015 is Renault Pro+ ook in Nederland actief als zelfstandig merk.

Tot op heden was Pro+ de naam voor het in de lichte bedrijfswagens van Renault gespecialiseerde dealernetwerk. Vanaf nu is Renault Pro+ niet alleen een gespecialiseerd netwerk, maar ook een expertmerk. Vóór de aanschaf begint die met de zoektocht naar het juiste voertuig. Tijdens en na de aankoop, dus ook de gehele gebruiksperiode, belooft Renault Pro+ service op maat. Renault Pro+ geeft naar eigen zeggen inhoud aan Renaults beloften aan de kopers van lichte bedrijfswagens. Tevens wil de Franse producent met dit nieuwe merk voor professionals zijn positie in de markt van lichte bedrijfswagens versterken en uitbouwen.

Renault Pro+ belooft:

  • Voertuigen op maat. Het omvangrijke aanbod van Renault Lichte Bedrijfswagens (meer dan 640 versies leverbaar) en specifieke aanpassingen bieden een oplossing voor allerlei behoeften van klanten.
  • Ingenieuze innovaties, zoals de Wide View-spiegel die de veiligheid van de inzittenden vergroot.
  • Gebruiksgemak, zoals geïllustreerd door het 'Mobiele Kantoor'-concept voor de Renault Trafic en de Master, als een naadloos verlengstuk van het normale kantoor van de gebruiker.
Renault

Sommige diensten gericht op kopers van lichte bedrijfswagens, zoals financiering voor de ombouw van een voertuig, geeft het merk Renault Pro+ een bredere betekenis voor professionele gebruikers. Bij het ontwikkelen van de diensten kijkt Renault Pro+ naar wensen vanuit de markt. Voor de Nederlandse markt is er onder meer Renault Route Service. Deze hulpdienst garandeert mobiliteit voor voertuig en zelfs de aanhanger. Verder biedt Renault Pro+ in Nederland uitgebreide onderhoudsprogramma's, zoals My Revision Extra Pro, waarbij voor een vast maandtarief het voorgeschreven onderhoud wordt uitgevoerd. Ook de vervanging van onderdelen als gevolg van slijtage is hierbij inbegrepen.

24 gespecialiseerde Pro+-dealers verspreid over heel Nederland bieden uitgebreide kennis en ervaring aan kopers en gebruikers van de lichte bedrijfsvoertuigen van Renault. Het Renault Pro+-netwerk is  gekwalificeerd om te voldoen aan de meest uiteenlopende behoeften van zakelijk gebruikers. De dealers bieden onder meer verruimde openingstijden, snelle dienstverlening, diagnose terwijl de klant erop wacht en passend vervangend vervoer zodat klanten snel weer op weg kunnen om hun werk uit te voeren.

Renault breidt zijn activiteiten uit naar het segment van de pick-ups. De ALASKAN Concept is een opvallende studie van een pick-up die Renault wereldwijd gaat aanbieden, vanaf 2017 ook in Nederland.

Het studiemodel heeft een laadvermogen van een ton. De vormgeving is andermaal een uiting van Renaults designtaal, ontwikkeld door Nederlander Laurens van den Acker, Senior Vice President, Corporate Design van Renault en Dacia. De conceptauto wordt aangedreven door een viercilinder twinturbo dieselmotor, die eveneens wordt toegepast in de Renault Master.

Renault
 
Websitewww.renault.nl
Deel via