15 oktober 2015
 

Volvo

Volvo Cars zet in op plug-in hybride

15 oktober 2015 | Volvo voegt in de nabije toekomst overal in het modellengamma plug-in hybrides toe. De autofabrikant ontwikkelt een geheel nieuwe reeks compactere auto's met deels elektrische aandrijving én een volledig elektrische auto die in 2019 verschijnt. Volvo verwacht dat modellen met elektrische aandrijving op de middellange termijn goed zijn voor zo'n 10 procent van de totale autoverkoop.

De eerste stap in Volvo's 'elektrificatiestrategie' is de introductie van plug-inhybrideversies van de 60- en 90-modellen, op basis van het nieuwe platform, de zogenoemde Scalable Product Architecture (SPA). Volvo is daar al mee begonnen met de introductie van de T8 Twin Engine All-Wheel Drive plug-inhybrideversie van de nieuwe Volvo XC90. Een plug-inhybrideversie van de nieuwe S90 staat op de planning en andere modellen volgen. Volvo breidt ook het gamma plug-inhybrideauto's uit met de introductie van een nieuwe voorwielaangedreven Twin Engine-variant.

Volvo

Ook op stapel staat een geheel nieuwe reeks (compactere) modellen van de 40-serie op basis van de nieuw ontwikkelde Compact Modular Architecture (CMA). Net als de SPA is de CMA ontworpen voor elektrische aandrijving. Hiermee is Volvo een van de weinige autofabrikanten die twee gloednieuwe platforms heeft voor zowel plug-inhybride als louter elektrische aandrijflijnen. Onlangs bevestigde Volvo dat een volledig elektrisch model is gepland voor introductie in 2019. Meer informatie hierover volgt spoedig.

Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars, vertelt: "Wij vinden dat auto's met elektrische aandrijving geen niche-producten meer zijn, maar dat ze inmiddels behoren tot het reguliere aanbod. We zijn ervan overtuigd dat binnen twee jaar 10 procent van de wereldwijde verkoop van Volvo bestaat uit auto's met elektrische aandrijving".

Volvo

"We weten inmiddels veel over de manier waarop mensen auto's met elektrische aandrijving gebruiken, dankzij ons actuele modellenaanbod", zegt Peter Mertens, Senior Vice President Research and Design. "Onderzoek toont aan dat mensen in onze Twin Engine-modellen ongeveer de helft van de tijd in de elektrische modus rijden. Dat betekent dat onze plug-inhybrides al een echt alternatief bieden voor auto's met een conventionele aandrijflijn", besluit Mertens.

Volvo Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via