8 oktober 2015
 

Volvo

Volvo Life Paint in Nederland verkrijgbaar

8 oktober 2015 | Volvo voorkomt ongelukken met de introductie van Life Paint. Deze doorzichtige spray voor textiel reflecteert bij belichting in het donker. Door gebruik van Volvo Life Paint kunnen voetgangers en fietsers zich eenvoudig beter zichtbaar maken. Met het ingaan van de wintertijd is de reflecterende spray vanaf 23 oktober ook in Nederland, bij de Volvodealer, verkrijgbaar.

Verkeersveiligheid staat voorop bij Volvo, het zit in het DNA. Sterker nog: vanaf 2020 mag geen enkele inzittende van een nieuwe Volvo zwaar gewond raken of om het leven komen. Dat heeft Volvo zich ten doel gesteld.

Volvo

De ontwikkelingen van Volvo's veiligheidsinnovaties zijn steeds geavanceerder. Het nieuwste model, de Volvo XC90, beschikt bijvoorbeeld over een systeem genaamd "IntelliSafe". Dat detecteert voetgangers en fietsers en remt automatisch om een aanrijding te voorkomen of de gevolgen daarvan te minimaliseren.

Omdat niet alle auto's op de Nederlandse wegen voorzien zijn van Volvo's veiligheidssystemen is er Volvo Life Paint. Met deze spray worden weggebruikers in het donker beter zichtbaar. Deze doorzichtige spray kun je op bijvoorbeeld kleding en tassen aanbrengen. Op fietsen werkt de spray ook, zij het met een hogere herhaling van het aantal behandelingen. De Volvodealers verkopen de spray in hun showroom voor €14,95 per busje.

Volvo Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via
 
 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!