6 oktober 2015
 

Volvo

Volvo zet nieuwe testsimulator in

6 oktober 2015 | Onlangs heeft Volvo een nieuwe chassis-simulator ingezet om onderstellen virtueel te testen.De simulator maakt virtuele tests mogelijk op talrijke uitdagende circuits, zoals de beroemde Nürburgring in Duitsland, maar ook de geheime testbaan in Zweden van Volvo. Hiermee is al in een zeer vroeg stadium de stabiliteit op hoge snelheid van een nieuw model te testen. Ook de balans en de settings van de rijmodi zijn in een prille fase al haarfijn in te stellen.

"We investeren flink in menskracht, technologie en faciliteiten om de rijeigenschappen van Volvo's verder te verfijnen. We willen maximale controle en gemak, en stuurgevoel van de bovenste plank voor alle modellen van Volvo Car", stelt dr. Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development bij Volvo Car.

De simulator is van grote waarde voor het bereiken van perfecte, uitgebalanceerde rijeigenschappen, aldus Mertens. "We hebben enkele belangrijke investeringen gedaan, zowel in onze R&D-faciliteiten als in productcomponenten. En die beginnen nu vruchten af te werpen. Onze compleet nieuwe productarchitectuur (SPA), ons modulaire motorengamma en de nieuwste onderstelcomponenten zijn daarbij belangrijke ingrediënten".

Volvo

De nieuwe simulator biedt meer speelruimte voor innovatie in de conceptfase van nieuwe modellen en zorgt voor kortere ontwikkelingstijden. Volgens Mertens is het mogelijk om het gevoel van de werkelijke rijervaring dichter te benaderen.

"Het mooie van deze simulator is dat hij ons de gelegenheid biedt fysiek te voelen wat onze rekenmodellen voor effect hebben en we kunnen de ervaringen van testrijders als klankbord gebruiken. Dat is veel waardevoller dan staren naar grafieken en getallen in een vergaderruimte", zegt Stefan Karlsson, Manager Vehicle Dynamics bij de Volvo Car Group.

Volvo
 
Websitewww.volvocars.nl
Deel via